Quantcast

Οδοφράγματα, φωτιές και άγρια επεισόδια από Ρομά για το φόνο του 18χρονου - Προφυλακίστηκε ο δράστης

Εκτεταμένα επεισόδια σε εξέλιξη στη Δυτική Αττική, στην Κορινθία και στην Λαμία με Ρομά να έχουν στήσει οδοφράγματα και ενεργούν εμπρησμούς.

Στην κυκλοφορία έχουν δοθεί όλες οι οδικές αρτηρίες της Πελοποννήσου και της Αιτωλοακαρνανίας, όπου είχαν πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις το απόγευμα ομάδες ατόμων τα οποία, σύμφωνα με την Αστυνομία, διαμαρτύρονταν για τον φόνο του 18χρονου που είχε γίνει την περασμένη Δευτέρα, στην κοινότητα Πιπερίτσα της Μεσσηνίας.

Αποκλεισμένος παραμένει μόνο ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου - Καλαμάτας, στο ύψος των διοδίων, στα Αρφαρά της Μεσσηνίας, ενώ μέχρι να αποκατασταθούν ζημιές στα διόδια, η κυκλοφορία γίνεται από παρακαμπτήριους δρόμους.

Ειδικότερα, κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Πατρών, στο ύψος του Ζευγολατιού της Κορινθίας, όπως επίσης και στα σημεία των εθνικών και επαρχιακών οδών, Πατρών - Πύργου, Αντιρρίου - Ιωαννίνων, Σπάρτης - Γυθείου, Τρίπολης - Σπάρτης, Νέας Κίου - 'Αργους και Εξαμιλίων - Κορίνθου, όπου είχαν πραγματοποιηθεί συγκεντρώσεις.

Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής, για να καθαριστούν οι δρόμοι από καμένα λάστιχα και αντικείμενα, ώστε να παραδοθούν με ασφάλεια στην κυκλοφορία.

Νωρίτερα εξαγριωμένοι Ρομά έκαναν επεισόδια σε Αχαρνές, Ζεφύρι, Ασπρόπυργο και Κορινθία. Στις περιοχές έχουν μεταβεί ισχυρές Αστυνομικές δυνάμεις με αρκετές διμοιρίες των ΜΑΤ ενώ έχουν προβεί σε προαγωγές Ρομά

«Πεδίο μάχης» η Μεσσήνη

Διαμαρτυρία με αποκλεισμό του δρόμου στην επαρχιακή οδό Νέας Κίου - Άργους πραγματοποίησαν Ρομά που διαμένουν στην Αργολίδα, το απόγευμα της Παρασκευής.

Η αστυνομία απέκλεισε το σημείο της διαμαρτυρίας κάνοντας εκτροπή της κίνησης των οχημάτων.

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε για το περιστατικό με τον θανάσιμο τραυματισμό του 18χρονου Ρομά στην Πιπερίτσα Μεσσήνης από έναν 63χρονο.

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή Καλαμάτας, οι δύο ανήλικοι Ρομά (16 και 17 ετών) που την περασμένη Δευτέρα μπήκαν στο σπίτι του 63χρονου στην Πιπερίτσα με σκοπό –σύμφωνα με τις ομολογίες τους- να το ληστέψουν.

Μαζί με τους ανήλικους ήταν και ο 18χρονος που έχασε τελικά τη ζωή του από τους πυροβολισμούς του 63χρονου στην προσπάθειά του να διαφύγει.

Να σημειωθεί ότι οι δυο ανήλικοι μετά την δολοφονία του ομοφύλου τους, είχαν προσέλθει μόνοι τους στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας όπου και συνελήφθησαν, και οι κατηγορίες που τους έχουν αποδοθεί είναι «διακεκριμένη κλοπή τελεσθείσα από κοινού κατ’ εξακολούθηση από δύο ή περισσότερα άτομα που είχαν ενωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών και για συνέργεια από κοινού σε ληστρική κλοπή».

Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής και στην περιοχή του Μενιδίου, όταν ομάδες ατόμων Ρομά μαζεύτηκαν και άρχισαν να φωνάζουν και να ανάβουν φωτιές σε διάφορα σημεία. Αφορμή για το ξέσπασμα των επεισοδίων στάθηκε ο θάνατος 18χρονου Ρομά στον δήμο Μεσσήνης

Αργολίδα: Ρομά απέκλεισαν δρόμο και άναψαν φωτιές για τον θάνατο του 18χρονου στη Μεσσήνη

 
 
Επίθεση περίπου 40 ατόμων σε αστυνομικούς στον Ασπρόπυργο

Περίπου σαράντα Ρομά, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, επιτέθηκαν το απόγευμα σε αστυνομικούς στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, στον Ασπρόπυργο. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Οι Ρομά στην περιοχή των Αχαρνών ακινητοποίησαν διερχόμενο όχημα περαστικού στο οποίο επέβαιναν και τα παιδιά του και το αναποδογύρισαν με τον πατέρα να δέχεται ξυλοδαρμό. «Τάγματα εφόδου» των Ρομά  κινούνται στους κεντρικούς δρόμους στη Φυλή, το Ζεφύρι και τον Ασπρόπυργο.

Άγρια επεισόδια ξέσπασαν και στην Ε.Ο Κορίνθου -Πατρών όπου 150 περίπου Ρομά, καίνε λάστιχα και έχουν κλείσει και τα δύο ρεύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Hlektra.gr, πρόκειται για Ρομά οι οποίοι έχουν αποκλείσει την Εθνική Οδό στο ύψος του Ζευγολατιού.

Την ίδια ώρα, αντίστοιχα επεισόδια έχουν ξεσπάσει και στα Εξαμίλια. Ο δρόμος προς το χωριό είναι κλειστός. Παράλληλα σημειώθηκαν επιθέσεις και στα οχήματα της Πυροσβεστικής.

Επεισόδια έγιναν και στη Λεωφόρο Ελευθερίας στη Λαμία, από Ρομά που έχουν συγκεντρωθεί για τον θάνατο του 18χρονου την περασμένη Δευτέρα.

Η Ρομά έκαψαν λάστιχα φωνάζοντας συνθήματα.

Στο σημείο ισχυρή αστυνομική δύναμη και όχημα της Πυροσβεστικής.

Καλαμάτα: Προφυλακιστέος ο 63χρονος για τη δολοφονία του 17χρονου στην Πιπερίτσα

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή Καλαμάτας, ο 63χρονος που κατηγορείται για τον φόνο του 17χρονου, που έγινε την περασμένη Δευτέρα στην κοινότητα Πιπερίτσα της Μεσσηνίας.

Καθ΄ όλη την διάρκεια της απολογίας του 63χρονου, έξω από το δικαστικό μέγαρο της Καλαμάτας είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες συγγενείς και φίλοι του θύματος, ενώ η Αστυνομία είχε λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, για την αποτροπή τυχόν επεισοδίων.