Quantcast

Οι διάλογοι των δολοφόνων της Ζακύνθου σοκάρουν: «Τη φάγαμε. Με τον άλλον τι θα γίνει...» - Τι αποκαλύπτει ο μάρτυρας «κλειδί»

Αφαντος παραμένει ο γόνος της γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας των Αθηνών που φέρεται να εμπλέκεται με περιφερειακό ρόλο στη δολοφονία της συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη. 

Εχει ενημερωθεί από τις αστυνομικές Αρχές η Europol προκειμένου να γίνουν έρευνες σε Μονακό και Λονδίνο, όπου ο επιχειρηματίας διατηρεί πολυτελείς κατοικίες. Μάλιστα αποκαλύπτεται ότι μετά την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς από τον Ντίμη Κορφιάτη, στην οποία περιγράφεται με λεπτομέρειες όλο το σκηνικό της δολοφονίας της συζύγου του, είχε κληθεί να καταθέσει και ο γνωστός επιχειρηματίας ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε υποστηρίξει πως δεν γνώριζε τίποτα για τη δολοφονία και σε ότι αφορά το σκάφος του, το είχε παραλάβει ο σωματοφύλακάς του καθώς θα το πωλούσε σε συγκεκριμένο πρόσωπό το οποίο μάλιστα κατανόμασε.

Στο μεταξύ και σε ότι αφορά τον μάρτυρα που “ξεκλείδωσε” την υπόθεση μεταφέρει ακόμα και διαλόγους που είχαν μπροστά του οι εκτελεστές, αμέσως μετά τη δολοφονία της συζύγου του Κορφιάτη και τον σοβαρό τραυματισμό του ιδίου.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την κατάθεσή του, όταν οι δύο επέστρεψαν μετά τη δολοφονία για να επιβιβαστούν στο σκάφος, τους ακούει να λέει ο ένας στον άλλον: “Τη φάγαμε. Με τον άλλον τη θα γίνει. Μα.... έκανες” και ο συνεργός απάντησε: “Μήπως πρέπει να πάμε στο νοσοκομείο να δούμε τι γίνεται; Μήπως πρέπει να το τελειώσουμε εκεί πέρα;” εννοώντας, προφανώς, μήπως πρέπει να πάνε στο νοσοκομείο για να σκοτώσουν τον Κορφιάτη. Ο συνεργός του τον καθησυχάζει λεγοντάς του: “Μην ανησυχείς αφού ξέρεις πώς τρυπάει το 45αρι. Δεν θα τη γλυτώσει”. Σε αυτό το σημείο ο δεύτερος τον εκτελεστών εκφράζει την ανησυχία του για το τι θα πουν στον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας.

Εν προκειμένω τον απότακτο αστυνομικό που εκείνη την εποχή εκτίει ποινή φυλάκισης, κατηγορούμενος για ληστεία και ουσιαστικά φέρεται να δίνει την εντολή εκτέλεσης του Κορφιάτη μέσα από τις φυλακές. Λέει λοιπόν στον συνεργό του ο εκτελεστής: “Στον π…. τον μπάτσο τι θα πούμε; Θα τα πάρει άγρια”. Ο μάρτυρας “κλειδί” όχι μόνο περιγράφει τους διαλόγους – φωτιά των δύο εκτελεστών, αλλά δίνει και λεπτομέρειες για το πώς εξαφάνισαν το πιστόλι της δολοφονίας, αλλά και τη μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν για να πλησιάσουν τον επιχειρηματία και τη σύζυγό του και να τους πυροβολήσουν.

Επίσης, ο μάρτυρας “κλειδί” περιγράφει τις κινήσεις της γυναίκας “αράχνη”, η οποία είχε αναλάβει την παρακολούθηση του Κορφιάτη και πλέον αναζητείται από τις Αρχές.