Quantcast

Οι δολοφόνοι ήθελαν να προλάβουν την κατάθεση του Καραϊβάζ - Το βασικό σενάριο που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Οι δολοφόνοι του Γιώργου Καραϊβάζ ήθελαν να του κλείσουν το στόμα καθώς ο δημοσιογράφος τις επόμενες εβδομάδες είχε κληθεί από τις Δικαστικές Αρχές να δώσει κατάθεση, για εκκρεμή υπόθεση σε σχέση με πόρισμα της ΕΥΠ που είχε να κάνει με την διαφθορά στην αστυνομία και την διείσδυση επίορκων αστυνομικών στο οργανωμένο έγκλημα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr, ο Γιώργος Καραϊβάζ, του οποίου τα όνομα αναφέρονταν σ αυτό το πόρισμα, τις επόμενες εβδομάδες θα καλούνταν εκ νέου από τις Δικαστικές Αρχές για να δώσει νέα κατάθεση.

Πάνω σ αυτό το νέο δεδομένο πλέον δουλεύουν την έρευνα τους οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, καθώς εξετάζουν με σοβαρότητα το ενδεχόμενο, ο εντολέας του «συμβολαίου θανάτου» να ήθελε να κλείσει για πάντα το στόμα του γνωστού δημοσιογράφου, φοβούμενος ίσως τις αποκαλύψεις που ήταν έτοιμος να κάνει.

Οι παρακολουθήσεις και οι "πρόβες"

Στο μεταξύ η δολοφονία του συναδέλφου, μάλλον έχει εγείρει αντιδράσεις ακόμα και στο οργανωμένο έγκλημα, καθώς η δολοφονία του έχει στρέψει πλέον την προσοχή του συνόλου του ερευνητικού κρατικού μηχανισμού στην "Greek Mafia" σε μια προσπάθεια να εξιχνιαστεί η εκτέλεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Πολλοί άνθρωποι που κινούνται στο κόσμο της νύχτας αποφεύγουν μετά βδελυγμίας τα φώτα και την ημέρα. Για το λόγο αυτό εκτιμάται από τους ερευνητές της Ασφάλειας πως η δολοφονία του δημοσιογράφου έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις ακόμα και σ αυτά τα σκοτεινά κυκλώματα που πάντα θέλουν να μένουν πίσω από τις βαριές κουρτίνες, που τους εξασφαλίζουν κερδοφόρες δραστηριότητες στο ημίφως.

Μάλιστα είναι δυνατόν αυτές οι αντιδράσεις να δημιουργήσουν τέτοιους κραδασμούς στο οργανωμένο έγκλημα, οι οποίες στο τέλος να ωφελήσουν την έρευνα της Ασφάλειας.

Εκτός αυτού, στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται αυτή την στιγμή πάνω από 100 βίντεο που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί από την ευρύτερη περιοχή του Αλίμου και τα ερευνούν, προκειμένου να διαπιστώσουν πολύ συγκεκριμένα δεδομένα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως αυτά τα βίντεο είναι μέρες, ίσως και εβδομάδες πριν την δολοφονία του Γ. Καραϊβάζ, και οι αστυνομικοί δείχνουν ιδιαίτερο, ενδιαφέρων καθώς είναι πεπεισμένοι πως ο δημοσιογράφος είχε τεθεί υπό στενή παρακολούθηση και μάλιστα από αρκετά άτομα, τα οποία παρακολουθούσαν τα δρομολόγια του, ακόμα και από παράλληλους δρόμους, ώστε να μην γίνουν αντιληπτοί από το θύμα τους.

Ωστόσο τις μεγαλύτερες ελπίδες τους στηρίζουν οι αστυνομικοί, στην άρση απορρήτου τηλεφωνικών επικοινωνιών, την οποία μάλιστα έχουν ζητήσει από το σύνολο των Εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, με αρχή τον περασμένο Ιούνιο, καθώς ο δολοφονημένος δημοσιογράφος εκείνη την περίοδο έγραφε για «συμβόλαιο θανάτου» και τηλεφωνικές απειλές που δέχονταν και μάλιστα είχε γράψει για μια συνάντηση που είχε με άνθρωπο, οποίος τον διαβεβαίωσε πως το «συμβόλαιο» που είχε υπογραφεί σε βάρος του δημοσιογράφου, μάλλον έβαινε προς ακύρωση, έπειτα από τις εξηγήσεις που είχαν δοθεί.

Από αυτή την άρση λοιπόν τηλεφωνικού απορρήτου είναι δυνατόν να προκύψουν, τόσο τα νούμερα μέσω τον οποίων διατυπώθηκαν αυτές οι τηλεφωνικές απειλές, όσο και το επίμαχο ραντεβού με άνθρωπο που φέρεται να είχε την ικανότητα να ακυρώνει «συμβόλαια θανάτου».