Quantcast

Οι προτάσεις για το θαλάσσιο μέτωπο της Θεσσαλονίκης από το «Νέο Ρεύμα-Νέο Όραμα» και τις μεγάλες επιχειρήσεις της περιοχής

Οι Μεγάλες Επιχειρήσεις και Ενώσεις Πολιτών της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και το "Νέο Ρεύμα - Νέο Όραμα"  στις προτάσεις τους επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, ότι "το Ενιαίο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης οφείλει να γίνει ενιαίο και όχι διχαστικό". 

Και προσθέτουν: "Να προωθήσει πρωτίστως την αξιοποίηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της Δυτικής πλευράς που τόσο πολύ έχει δοκιμαστεί την τελευταία δεκαετία, δίνοντας μια ξεχωριστή ταυτότητα σε ολόκληρη την πόλη της Θεσσαλονίκης. Δυτικά είναι ο οικονομικός πνεύμονας της Θεσσαλονίκης. Μια συνεχής παράκτια ζώνη όχι από το Καλοχώρι, αλλά από τις εκβολές των Αξιού, Αλιάκμονα ως το Αγγελοχώρι την Αγία Τριάδα, με ισόρροπα κατανεμημένη ανάπτυξη, θα αναδεικνύει τη μοναδικότητα της πόλης και χωροθετικά με έμφαση στην ενιαία θαλάσσια ακτογραμμή της. Αυτό αποτελεί τη μόνη κοινωνικά δίκαια λύση προς όφελος όλης της πόλης".

Διαβάστε αναλυτικά τις προτάσεις από τις μεγάλες επιχειρήσεις και ενώσεις πολιτών και το «Νέο Ρεύμα - Νέο Όραμα»