Quantcast

Ολοκληρώθηκε το φοιτητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα ενάντια στο νέο νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας

Ολοκληρώθηκε το φοιτητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοραή, ζητώντας να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου.

Ένταση σημειώθηκε όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες τους απώθησαν κάνοντας ρίψη χημικών. Οι διαδηλωτές παρέμειναν στην πλατεία Κοραή και στην συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την Ομόνοια όπου και διαλύθηκαν.

Οι φοιτητές και εκπαιδευτικοί αντιδρούν ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, στις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και σε σειρά άλλων θεμάτων, ενώ οι εκπαιδευτικοί ζητούν και το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων.

«Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έρχεται να αλλάξει ουσιαστικά την τριτοβάθμια εκπαίδευση, από τη δυνατότητα πρόσβασης σε αυτήν μέχρι τους όρους και το περιβάλλον φοίτησης. Η χρονική περίοδος στην οποία κατατίθεται το νομοσχέδιο δεν είναι καθόλου τυχαία, αλλά έρχεται σε μια συγκυρία στην οποία με επιλογή της κυβέρνησης τα πανεπιστήμια είναι κλειστά για σχεδόν έναν χρόνο και την ίδια στιγμή πλησιάζει η περίοδος της εξεταστικής. Κάνουν μεγάλο λάθος αν πιστεύουν ότι το φοιτητικό κίνημα δε θα δώσει μαχητική απάντηση», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι φοιτητές στο κάλεσμα τους.