Quantcast

Ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με αίτημα μέτρα για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών

Ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια των εκπαιδευτικών στο κέντρο της Αθήνας και της θεσσαλονίκης με βασικό αίτημα την λήψη όλων των αναγκαίων και απαραίτητων μέτρων για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. 

Οι διαδηλωτές με κεντρικά συνθήματα « πίσω από τις μάσκες έχουμε φωνή, μόρφωση υγεία για κάθε μαθητή» και «μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών, μονιμοποίηση των αναπληρωτών»,

συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή. Εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς ζητούν μεταξύ άλλων να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, να μειωθούν οι μαθητές ανά τμήμα, να εξασφαλιστεί το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό καθώς και σχολικές αίθουσες για τη λειτουργία τμημάτων με μειωμένο αριθμό μαθητών ενώ διεκδικούν μαζικούς μόνιμους διορισμούς καθώς επίσης και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας στις σχολικές μονάδες.

Την κινητοποίηση στήριξαν και συμμετείχαν εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ, σύλλογοι εκπαιδευτικών, το ΠΑΜΕ, δεκάδες σωματεία καθώς και γονείς.

Αυτή την ώρα έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο άγαλμα του Βενιζέλου πραγματοποίησαν δάσκαλοι και καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης, γονείς, φοιτητές και σπουδαστές και στη Θεσσαλονίκη, με αιτήματα καλύτερες συνθήκες υγιεινής και προστασίας από τον κορονοϊό στα σχολεία, ως και δεκαπέντε άτομα σε κάθε τάξη, νέες μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστριών, αύξηση των κονδυλίων για τη δημόσια παιδεία, κ.α.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν δύο ξεχωριστές πορείες από το ίδιο σημείο, οι οποίες κατέληξαν, με διαφορά μισής ώρας, στο Διοικητήριο.