Quantcast

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στον Σχίνο Κορίνθου - Εκκενώθηκαν οικισμοί, κάηκαν σπίτια - ΒΙΝΤΕΟ

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 9,30 περίπου το βράδυ  στον Σχίνο Λουτρακίου κάτω από άγνωστες συνθήκες. 

Η φωτιά έχει εξαπλωθεί και κινείται προς ανατολικά προς τα Μέγαρα. Στον Σχίνο σπεύδουν ισχυρή Πυροσβεστική Δύναμη από Αθήνα και Πελοπόννησο και εθελοντικές ομάδες της περιοχής. Παράλληλα δόθηκε εντολή εκκένωσης του Σχίνου Κορινθίας και της Αγίας Σωτήρας.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται: στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 87 πυροσβέστες με 28 οχήματα, τρία πεζοπόρα τμήματα και μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και εθελοντές πυροσβέστες.

Πάντα σύμφωνα με την Πυροσβεστική, εξαιτίας της φωτιάς έχουν προκληθεί ζημιές σε σπίτια.

Επίσης λόγω της πυρκαγιάς διακόπηκε η κυκλοφορία στη διασταύρωση Αλεποχωρίου στο ρεύμα προς Σχίνο. Το μέτωπο της φωτιάς φαίνεται ότι ξεπερνά τα 3 χιλιόμετρα.  

Αναμένεται πολύ δύσκολη νύχτα καθώς η φωτιά παίρνει μεγάλη έκταση και οι άνεμοι είναι ισχυροί, καίγεται πευκόδασος στα Γεράνεια Όρη και απειλεί χωριό και κοινότητα. 

Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι, η πρόσβαση στα επίγεια πυροσβεστικά μέσα είναι δύσκολη και λόγω της νύχτας δεν μπορούν να επιχειρήσουν εναέρια μέσα πυροσβεσης.

Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις, αποτελούμενες από 54 πυροσβέστες με 21 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα και το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα.

Φωτιά και στον Διόνυσο

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Τετάρτης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, έπειτα από κλήση για πυρκαγιά και στην περιοχή του Διονύσου.

Συγκεκριμένα η φωτιά ξέσπασε στη Λεωφόρο Διονύσου στον Άγιο Πέτρο στο δρόμο προς Νέα Μάκρηη.Η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη έχει κάψει περίπου 1.5 στρέμμα ξηρά χόρτα, πουρνάρια και πεύκα.

Στο σημείο επιχειρούν οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ η Πυροσβεστική ανέφερε ότι η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.