Quantcast

Ολονύχτια μάχη Πυροσβεστικής και Πολιτικής Προστασίας με τις φλόγες σε πολλαπλά μέτωπα

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στις πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα. 

Η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στον Μαστραντώνη Αχαΐας έχει αναπτύξει μεγάλο μέτωπο και μεγάλη δυναμική και έχει επεκταθεί στην περιφερειακή Ενότητα της Ηλείας.

Πρόκειται σύμφωνα με την Πυροσβεστική για δύσβατο σημείο σε δασικό κομμάτι με διάσπαρτους μικρούς οικισμούς. Όλο το βράδυ οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας μαζί με μηχανήματα έργου και υδροφόρες της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καθώς και οι εθελοντές ήταν επί ποδός καταβάλλοντας προσπάθειες προκειμένου να περιορίσουν την φωτιά. Στο σημείο επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 43 οχήματα και περιοδικά. Μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας επιχείρησαν συνολικά 19 εναέρια μέσα. Με το πρώτο φως της ημέρας θα σηκωθούν και πάλι.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική βελτιωμένη είναι η εικόνα στις πυρκαγιές σε Μεγαλόπολη Αρκαδίας και Κρανίδι Αργολίδας. Στις φωτιές αυτές υπάρχουν διάσπαρτες εστίες οι οποίες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική αντιμετωπίζονται, ωστόσο οι επίγειες δυνάμεις θα προσπαθήσουν να ανακόψουν και να περιορίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά στο Αλποχώρι Ηλείας είναι οριοθετημένη όπως επίσης και σε  Λυρκεία Αργολίδας, Κεφαλλονιά, Νεοχώρι Μεσσηνίας, Ρίγανη Αγρινίου.

Σύμφωνα με ενημέρωση του εκπροσώπου Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχο, Βασίλη Βαθρακογιάννη, έχουν αποσταλεί από το 112, 26 μηνύματα συνολικά εκ των οποίων τα 13 απ' αυτά για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Μαστραντώνη Αχαΐας.

Με τη συνδρομή της ΕΛΑΣ, όπως είπε, έχουν πραγματοποιηθεί πολλές απομακρύνσεις πολιτών προς ασφαλή κατεύθυνση.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για το Σάββατο 22 Ιουνίου στην Αττική, τη Στερεά Ελλάδα αλλά και την Πελοπόννησο. Όπως υπογράμμισε ο κ. Βαθρακογιάννης σε γενική επιφυλακή παραμένουν όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις που έχουν προκύψει αλλά και λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς που προβλέπεται.

Yπό πλήρη έλεγχο οι πυρκαγιές στον Πύργο

Το συντονιστικό όργανο της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Πύργου συνεδρίασε το βράδυ στο κτίριο της υπηρεσίας στην Αγ. Βαρβάρα. Σύσσωμη η δημοτική αρχή και η υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας παρέστησαν προκειμένου να συντονίσουν τις κινήσεις της επόμενης ημέρας, ενώ όπως δήλωσε στο ilialive.gr ο δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής οι φωτιές στα όρια του δήμου Πύργου έχουν τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Επιπλέον όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καννής ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον που εκδήλωσαν για την εξέλιξη της πυρκαγιάς και τις πιθανές ανάγκες που μπορεί να προκύψουν στον Δήμο Πύργου, οι βουλευτές του νομού καθώς βρίσκονταν σε συνεχή επικοινωνία.

"Οι πυρκαγιές αυτή την στιγμή στην περιοχή μας είναι σε πλήρη έλεγχο. Υπάρχουν όμως περιπολίες τόσο δικές μας όσο φυσικά και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τυχόν αναζωπυρώσεις. Από την πρώτη στιγμή σύσσωμη η Πολιτική Προστασία, συνέδραμε τους Πυροσβέστες ενώ με δική μου εντολή προχωρήσαμε επίσης στην εκκένωση των οικισμών, Σκαφιδιάς, Χανάκια, Αλποχωρίου, Μυρτιάς και Αγ. Ηλία. Τώρα από το πρωί θα είμαστε σε ετοιμότητα σε περίπτωση που υπάρξει δυσκολία στο μέτωπο της φωτιάς που έρχεται από την Αχαία. Το πρωί θα βρισκόμαστε δηλαδή όλοι στο Μουζάκι και την Κουτσοχέρα για να αποφύγουμε μια τέτοια αρνητική εξέλιξη" επεσήμανε ο δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής.