Quantcast

Onassis on play: Παράσταση για τη ζωή του Αριστοτέλη Ωνάση στη Νέα Υόρκη

Η παραγωγή αναμένεται να ανοίξει στο American Theatre of Actors της Νέας Υόρκης στα μέσα Φεβρουαρίου 2022.

Το όνομα που προκαλούσε φόβο και φθόνο σε πολλούς, αυτό ενός μεγιστάνα της ναυτιλίας, του Αριστοτέλη Ωνάση, θα μετατραπεί τώρα σε Off-Broadway θεατρική παραγωγή. Το «Onassis on Play», που έγραψε και στο οποίο θα πρωταγωνιστεί ο διάσημος Βρετανός ηθοποιός, Άντονι Σκόρντι, πρόκειται να ανοίξει στο American Theatre of Actors της Νέας Υόρκης στα μέσα Φεβρουαρίου 2022.

Η αυλαία θα ανοίξει για μια σειρά από παραστάσεις τον χειμώνα του 2022 στην Αθήνα, πριν ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη. Η παράσταση δίνει στους Αμερικανούς θεατρόφιλους την ευκαιρία να ανακαλύψουν τον τρόπο σκέψης του Αριστοτέλη Ωνάση καθώς μελετά όλες τις πτυχές της ζωής του, από τα φτωχά παιδικά του χρόνια μέχρι τον πλούτο και τη φήμη, αλλα και τους περίφημους έρωτες και γάμους.

Την παράσταση θα σκηνοθετήσει ο Dikran Tulaine με ήχο και φωτισμό του Γιώργου Νικολάου. Ο βοηθός σκηνοθέτη Γιώργος Ζούβελος και ο Αλέξανδρος Αμμοχοστιανός ως διευθυντής παραγωγής συμπληρώνουν το συνεργείο.

Ποιος είναι ο Ελληνοβρετανός ηθοποιός Άντονι Σκόρντι

Αυτή τη στιγμή ο Σκόρντι υποδύεται τον Carlo Gambino στο "The Offer" για την Paramount TV. Έγινε γνωστός για τους ρόλους του ως Admiral Garrick Versio στο "Star Wars Battlefront II" και ως Dealer στη σειρά παιχνιδιών "Hand of Fate", ενώ έχει αναδειχθεί ως ηθοποιός φωνής σε σειρές βιντεοπαιχνιδιών και στην αφήγηση ακουστικών βιβλίων. Έχει επίσης δημιουργήσει και γράψει μια σειρά από έργα.

Γεννημένος στο Λονδίνο από Ελληνοκύπριους γονείς, πήγε στο Drama Center London και αργότερα περιόδευσε με τη Royal Shakespeare Company από το 1990-1992 και το Moving Theatre της Vanessa Redgrave.

Πλέον είναι πολίτης των Ηνωμένων Πολιτειών, και σε αυτή τη φάση της ζωής του μένει στο Λος Άντζελες.

Πηγές: greekcitytimes, greekreporter