Quantcast

«Παγώναμε, τρέμαμε από το κρύο»: Μαρτυρίες εγκλωβισμένων από την Αττική Οδό - Κραυγή αγωνίας από 75χρονο - ΒΙΝΤΕΟ

 Αγανακτισμένη γυναίκα που εγκλωβίστηκε στην Αττική Οδό, η οποία περιέγραψε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» την περιπέτειά της.

Όπως κατήγγειλε, μπήκε στην Αττική Οδό το πρωί της Δευτέρας. «Τα διόδια δεν δούλευαν, αλλά μας έλεγαν ‘περάστε, περάστε’».

«Ήμουν 17 ώρες στην Αττική Οδό, από τα διόδια στον Alpha και βγήκαμε προς Βάρη – Κορωπίου και δεν μπορούμε να περάσουμε τη Βουλιαγμένη να φτάσουμε στο Παγκράτι», είπε η γυναίκα περιγράφοντας πεσμένα δέντρα στη Φιλολάου.  

«Μας έφερε νερό ο Στρατός», είπε και σημείωσε πως λίγο πριν από τις 7 το πρωί της Τρίτης, «είναι ακόμα πάρα πολλά χιλιόμετρα παρατημένα αυτοκίνητα στην Αττική Οδό».

«Παγώναμε, τρέμαμε ολόκληροι από το κρύο. Δεν γίνεται στην εποχή μας αυτά τα πράγματα. Δεν περνάνε με μια συγγνώμη αυτά», είπε αγανακτισμένη.

Αττική Οδός – Εγκλωβισμένος οδηγός: δεν έχουμε καμία πληροφόρηση

Από τις 12:40 το μεσημέρι της Δευτέρας βρίσκεται εγκλωβισμένος στο φορτηγό του στην Αττική Οδό ένας από τους χιλιάδες οδηγούς, ο οποίος μίλησε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Όπως είπε, μπήκε στην Αττική Οδό από την είσοδο Αχαρνών και βρίσκεται λίγο μετά τα διόδια της Κηφισίας, στο ρεύμα προς Μαρκόπουλο, ενώ πλήρωσε κανονικά, χωρίς κανείς να του πει να μην μπει.

«Εμείς φταίμε, που είμαστε άχρηστοι, ανίκανοι και δεν ξέρουμε να οδηγούμε. Όλα λειτουργούν κανονικά το κράτος, η Αττική Οδός, μόνο εμεί φταίμε. Εμείς έχουμε ευθύνη», είπε απαντώντας στο «τι φταίει».

Απάντησε επίσης ότι, δεν του μοιράστηκε τροφή ή νερό. «Στο μηδέν, ένα φαντάρος πέρασε και μου έδωσε μια χούφτα σταφίδες», είπε.

Όσο για το αν έχουν οι οδηγοί στο σημείο κάποια ενημέρωση για το τι θα γίνει στη συνέχεια, είπε πως «δεν μου είπε κανείς τίποτα. Δεν έχουμε καμία πληροφόρηση από κανέναν. Μεταξύ μας λέμε αυτά που θεωρούμε με βάση αυτά που βλέπουμε γύρω μας».

Αναφορικά, τέλος, με το αν έγιναν κινήσεις απεγκλωβισμού των βαρέων οχημάτων, απάντησε πως «έγιναν κινήσεις για να βγουν αυτοκίνητα ΙΧ».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον ΑLPHΑ έκανε λόγο για «μια δύσκολη νύχτα, όλο το βράδυ βρισκόταν σε εξέλιξη μία υπεράνθρωπη προσπάθεια για τον απεγκλωβισμό επιβατών που ήταν στα οχήματά τους. Απεγκλωβίστηκαν 1.800 οχήματα και παραμένουν 1.200 οχήματα»

Συγκλονιστική μαρτυρία ενός 75χρονου πολίτη που έχει εγκλωβιστεί στην Αττική Οδό 100 μέτρα πριν από την έξοδο των Σπάτων στο ρεύμα προς Αθήνα. «Φοβάμαι ότι θα πεθάνω» είπε στον ΣΚΑΪ ενώ όντας οργισμένος έκανε λόγο για «έλλειψη παιδείας παντός υπευθύνου» και αναρρωτήθηκε «δεν τους νοιάζουμε καθόλου;».