Quantcast

Παγώνη για κορωνοϊό: Το σύμπτωμα που δείχνει ότι κολλήσατε την Όμικρον 5

Για αυξημένα κρούσματα προειδοποίησε η Ματίνα Παγώνη, ενώ παράλληλα επισήμανε ότι «το επικαιροποιημένο εμβόλιο αναμένεται από τέλος Οκτωβρίου».

Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, ο υψηλός πυρετός για δύο 24ωρα είναι χαρακτηριστικό της ‘Ομικρον 5, συνιστώντας rapid test αντί self και ιδανικά μοριακό έλεγχο PCR για όσους επιστρέφουν από διακοπές.

«Όσοι έχουν νοσήσει μετά την τρίτη δόση δεν χρειάζεται να κάνουν τέταρτη», είπε η Ματίνα Παγώνη. Ωστόσο επέμεινε ότι η δεύτερη ενισχυτική δόση επιβάλλεται για τις ηλικίες άνω των 60 «γιατί προστατεύει και από επιπλοκές που σχετίζονται με long covid, όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα».

«Ευρώπη και Αμερική δεν θέλουν υποπαραλλαγές, δεν θέλουν να ακούνε ότι είναι ακόμη ο κορωνοϊός στον τόπο τους, ενάντια στην πραγματικότητα που είναι ότι και η Όμικρον 5 είναι πολύ μεταδοτική χωρίς ευτυχώς αυξημένη θνησιμότητα», τόνισε. 

«Το επικαιροποιημένο εμβόλιο αναμένεται από τέλος Οκτωβρίου» πρόσθεσε η κυρία Παγώνη, ενώ παράλληλα επιβεβαίωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ότι αν και η γρίπη H1N1 ξεκινάει από Νοέμβριο, «υπάρχουν περιστατικά και πολύς κόσμος μπερδεύτηκε».

«Από Σεπτέμβρη πιθανότατα δεν θα επιστρέψει η μάσκα υποχρεωτικά», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι τουλάχιστον αυτό δεν θα ακουστεί «από το δικό της στόμα».