Παναγιωτακόπουλος: Ο ΕΟΔΥ δεν είναι υπεύθυνος για την εισαγωγή των κρουσμάτων στο σύστημα, αλλά μόνο για την καταγραφή τους

Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και κληθείς να απαντήσει στις καταγγελίες για ετεροχρονισμένη καταγραφή των κρουσμάτων με τελευταίο παράδειγμα αυτό της Κοζάνης, τόνισε ότι ο ΕΟΔΥ δεν είναι υπεύθυνος για την εισαγωγή των κρουσμάτων στο σύστημα, αλλά παρά μόνο για την καταγραφή τους. "Ο ΕΟΔΥ δεν είναι... σεφ για να μαγειρεύει τον αριθμό των κρουσμάτων".

Συμπλήρωσε ότι η ευθύνη για την ενημέρωση του συστήματος είναι τα εργαστήρια όπου γίνονται τα τεστ και υπογράμμισε ότι οι αποφάσεις της Επιτροπής των Ειδικών Εμπειρογνωμόνων για τα τοπικά lockdown δεν λαμβάνεται με αποκλειστικό γνώμονα τον αριθμό των κρουσμάτων, αλλά είναι πολύπλευρη. Αναρωτήθηκε δε τι θα γινόταν αν τελικά αυτά τα κρούσματα που καταγράφονται ετεροχρονισμένα, δεν περνούσαν στο σύστημα. «Δεν θα μας κατηγορούσατε για απόκρυψη;», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι αυτή η ετεροχρονισμένη καταγραφή είναι υπεύθυνη για ένα άλλο πρόβλημα, καθώς δεν υπήρξε ιχνηλάτηση αυτών των κρουσμάτων όταν παρουσιάστηκαν με αποτέλεσμα να υπάρξει διάδοση του κορονοϊού που θα μπορούσε να είχε περιοριστεί.

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1: