Quantcast

Παπαδόπουλος για τον σεισμό στη Ρόδο: «Μείνετε μακριά από τις ακτές»

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, ο σεισμός έγινε αισθητός σε ακτίνα μεγαλύτερη των 500 χλμ από περίπου 12 εκατ. ανθρώπους στην Τουρκία, την Κύπρο, την Ελλάδα και την Αίγυπτο

«Η απομάκρυνση από την παράκτια ζώνη θα είναι μια καλή κίνηση» έγραψε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος σε ανάρτησή του για τον σεισμό που σημειώθηκε στις 2:40 το μεσημέρι της Τετάρτης ανοιχτά της Ρόδου και έγινε αισθητός στην Κρήτη, τα τουρκικά παράλια, την Κύπρο και την Αίγυπτο.

Μιλκώντας στην ΕΡΤ ανέφερε: «Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει ένα προκαταρκτικό μέγεθος 5,7, αλλά το Ευρωμεσογειακό Κέντρο που εδρεύει στη Γαλλία δίνει μέγεθος 6 και αυτό είναι προκαταρκτικό. Σε κάθε περίπτωση είναι ένας πολύ ισχυρός σεισμός, αλλά ευτυχώς το επίκεντρο εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο, περίπου 65 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Λίνδου, δηλαδή νοτιοανατολικά από το νησί της Ρόδου. Έχω πληροφορίες ότι έγινε έντονα αισθητός στο νησί και πιθανότατα και σε άλλα σε άλλα νησιά των Δωδεκανήσων» είπε και πρόσθεσε πως εκεί είναι το ανατολικό τμήμα του ελληνικού σεισμικού τόξου, μία περιοχή πολύ δραστήρια στο παρελθόν.

«Η ευρύτερη περιοχή έχει δώσει και ακόμα μεγαλύτερα μεγέθη και κατά συνέπεια για μας τουλάχιστον τους σεισμολόγους δεν αποτελεί έκπληξη αυτός σημερινός σεισμός, ευτυχώς είναι μακριά από κατοικημένες περιοχές αυτή η εστία», κατέληξε.

 

Μιλώντας στην εκπομπή T-LIVE κάτοικος του νησιού είπε ότι υπάρχουν μικρές ζημιές στα κτήρια, αλλά όχι κάτι εκτεταμένο, ωστόσο, η δόνηση ήταν πολύ ισχυρή και την ένιωσαν σε ολόκληρο το νησί.