Quantcast

Παπαγγελόπουλος για Novartis: Θα αθωωθώ και θα ξεφτιλιστούν

Σφοδρή επίθεση κατά της πρώην εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Ράικου εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος απαντώντας σε όλες τις κατηγορίες που εκείνη εκτόξευσε εναντίον του κατά την κατάθεση της στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Novartis.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος μιλώντας στο Action 24 χαρακτήρισε την κ. Ράικου άσχετη νομικό και απελπισμένη ως άνθρωπο που λέει βλακείες. Με αιχμηρό τρόπο ο κ. Παπαγγελόπουλος σχολίασε την καταγγελία της κ. Ράικου περί συμβόλαιο θανάτου εναντίον της: «Είναι αδιανόητο να λέει ότι πρώην εισαγγελέας, διοικητής της ΕΥΠ, επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής βάζει βόμβες… αυτό μας λέει ή αυτό υπονοεί. Μήπως είμαι και ο ασύλληπτος αρχηγός της 17 Νοέμβρη; Είναι για κλάματα για το επίπεδο Εισαγγελέα Εφετών να λέει τέτοια πράγματα, τα λέει γιατί δεν έχει τίποτα άλλο να πει» τόνισε. χαρακτηριστικά.

«Έλεος, γελάνε οι εισαγγελείς με αυτά που λέει. Συνδύασε την καταγγελία με την Τσατάνη . Οφείλει να πει τα στοιχεία, αλλιώς είναι συκοφάντρα όταν λέει ότι εγώ συνδέομαι με την απόπειρα κατά της Τσατάνη. Λέει για συμβόλαιο φυσικής και ηθικής εξόντωσης. Τι στοιχεία έχει και γιατί δεν μας τα λέει; Υπάρχει μια κακοπαιγμένη παράσταση, έβαλε το μαύρο γυαλί, αστυνομικούς γύρω γύρω να την φιλάνε να μην της πάρουν φωτογραφίες, υποτίθεται ότι κινδυνεύει. Φωτογραφίες της υπάρχουν στο διαδίκτυο. Έπρεπε να κρυφτεί. Κακή εισαγγελέας, κακή ηθοποιός, κακή σεναριογράφος» πρόσθεσε.

Όσον αφορά τις καταγγελίες της κα Ράικου ότι της τηλεφωνούσε προκειμένου να την πιέσει να στείλει τις υποθέσεις για τα πολιτικά πρόσωπα χωρίς στοιχεία στη Βουλή, ο κ. Παπαγγελόπουλος ανέφερε πως ποτέ δεν έχουν γίνει τέτοια τηλεφωνήματα και ότι ο ίδιος είναι διατεθειμένος να ανοίξουν όλες οι τηλεφωνικές επικοινωνίες.

«Τα τηλέφωνα που είπε η κ. Ράικου ότι της έκανα δεν έγιναν ποτέ, τα είπε πάνω στον πανικό της. Είναι τόσο ανόητη και λέει αυτά τα χοντρά ψέματα. Εάν υπήρχαν ονόματα πολιτικών έπρεπε να τα στείλει αμελλητί… Τι δουλειά είχε το δικό μου τηλέφωνο; Οφείλει να πει ποια στοιχεία της είπα να κατασκευάσει και επίσης οφείλει να πει ποια στοιχεία κατασκεύασα εγώ μαζί με την κα Τουλουπάκη. Οφείλει να πει μου είπε ο Παπαγγελόπουλος να κάνω αυτό» σημείωσε.

Μάλιστα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης προχώρησε στην καταγγελία ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνά του από το παρακράτος όχι μόνο τώρα αλλά πιθανότατα και κατά την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ. «Έχω ζητήσει το άνοιγμα των τηλεφωνικών επικοινωνιών της κυρίας Ράικου. Ξέρω ότι παρακολουθούν τα τηλέφωνά μου είτε νόμιμα, είτε παράνομα. Παρακολουθώντας τα τηλέφωνα ενός απλού Έλληνα πολίτη δείχνουν το ποιόν τους και την εκτροπή στην οποία οδηγούνται. Τον τελευταίο καιρό είμαι σίγουρος ότι με παρακολουθούν, ακούω τις κασέτες που γυρνάνε τους λέω καλημέρα, στέλνω και κανένα μπινελίκι» δήλωσε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Με την κα Τουλουπάκη και με πάρα πολλούς εισαγγελείς και δικαστές μιλούσα και για λόγους κοινωνικούς και για υπηρεσιακούς. Πολλοί εισαγγελείς με έπαιρναν να προχωρήσω αιτήματα και πριν γίνω υπουργός είχα επαφές. Μετά την αήθη προσπάθεια να πουν ότι το σκάνδαλο της Novartis είναι σκευωρία έπαψα να επικοινωνώ. Έχω μιλήσει μια - δυο φορές με την κυρία Τουλουπάκη μετά την δήλωση του Μαξίμου για την Novartis. Μπορεί δεν είμαι βέβαιος… Για την υπόθεση Novartis δεν υπήρξε καμία τηλεφωνική επικοινωνία μου με την κα Τουλουπάκη» πρόσθεσε στη συνέντευξή του.

«Πριν την Novartis μιλούσα και με την κα Τουλουπάκη και με την κα Ράικου. Μετά την Novartis 1-2 φορές έχω μιλήσει με την κ.Τουλουπάκη για κοινωνικούς λόγους. Το λέω για λόγους ασφαλείας μπορεί και να μην έχω μιλήσει» τόνισε ο ίδιος και σημείωσε ότι δεν υπήρξε ποτέ σύσκεψη με την κ. Τουλουπάκη για την υπόθεση Novartis. «Αγνοούσα και ποιοι ήταν οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί το έμαθα εκείνο το απόγευμα στο Μαξίμου» δήλωσε.

Όμως ο κ. Παπαγγελόπουλος πήρε αποστάσεις από την επιλογή της κας Τουλουπάκη που δεν έστειλε αμελλητί τις υποθέσεις για τα πολιτικά πρόσωπα στο κοινοβούλιο. «Μπορεί να έχει δίκιο ο κ. Αγγελής όταν κατηγορεί την κα Τουλουπάκη ότι δεν έστειλε αμελλητί το φάκελο στη Βουλή για τα πολιτικά πρόσωπα. Δικαίωμα του να ζητήσει την διώξή της. Πώς η κα Τουλουπάκη δικαιολόγησε τις ενέργειές της στον κ. Αγγελή εμένα δεν με αφορά. Αν υιοθετηθεί η θεωρία του αμελλητί άρα η κ. Ράικου λέει ψέματα ότι εγώ παρενέβην να στείλει υποθέσεις στη Βουλή».

Όσο όσον αφορά την δήλωση της κ. Ράικου ότι χάθηκαν εκατομμύρια από το μη έλεγχο των εμβασμάτων της Novartis και ότι έχει ευθύνη ο κ. Παπαγγελόπουλος, ο τέως αναπληρωτής υπουργός απάντησε. «Μόνο ένας άσχετος νομικός ή μόνο ένας απελπισμένος άνθρωπος μπορεί να πει αυτή τη βλακεία. Δεν ξέρει τι λέει. Καμία ανάμειξη δεν έχω εγώ. Δεν τους βγαίνει η υπόθεση Novartis και τώρα πάνε να βάλουν το αδίκημα της απιστίας.

Η υπόθεση για τους γιατρούς είναι στην ανάκριση και είμαι βέβαιος ότι η εισαγγελία διαφθοράς έχει κάνει τις απαραίτητες ενέργειες και έχει ενημερώσει τους φορείς να διεκδικήσουν χρήματα. Η κα Ράικου νομίζει ότι πετώντας 10 ψέματα και έχοντας την κάλυψη της πλειοψηφίας της Προανακριτικής θα γλιτώσει. Δεν θα γλιτώσει! Από εδώ και πέρα θα αρχίσω να γλεντάω με αυτή την ανόητη ιστορία» κατέληξε.

Αναφερόμενος στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ο κ. Παπαγγελόπουλος ανέφερε ότι σταμάτησε να επικοινωνεί μαζί του λίγο πριν την σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής για να τον προστατεύσει. Ο κ. Παπαγγελόπουλος αρνήθηκε και τις κατηγορίες Ράικου ότι παρενέβη προκειμένου να μην ελέγξει η ίδια υπόθεση που αφορά δάνεια της τράπεζας Αττικής και ανέφερε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να καταθέσει στην Προανακριτική ο οικονομικός εισαγγελέας Αθανασίου. Όσον αφορά πληροφορίες από κοινοβουλευτικά στελέχη ότι με την κατάθεση Ράικου έχει κλειδώσει η παραπομπή του κ. Παπαγγελοπούλου στο ειδικό δικαστήριο, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός απάντησε:

«Θα το επιδιώξει η πλειοψηφία της επιτροπής αλλά είναι αδύνατον. Ξέρω ποιοι τα διαρρέουν αυτά. Νομίζουν ότι θα πάρουν κανένα ψηφαλάκι, ούτε την ψήφο τους δεν θα βρουν όταν τελειώσει η Προανακριτική. Πρέπει η ολομέλεια της επιτροπής να με παραπέμψει να πάει η υπόθεση στο δικαστικό συμβούλιο να γίνει ανάκριση».

Ο κ. Αγγελόπουλος έκανε λόγο για προσωπικές σκοπιμότητες μιλώντας πολύ προσεκτικά για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. «Ο κ. Μητσοτάκης δε με έχει πειράξει μέχρι τώρα. Ο κύριος Μητσοτάκης μέχρι τώρα έχει πάρει μία συνετή στάση. Δεν με ικανοποιεί πλήρως αλλά έβαλε την κυβέρνηση να μην είναι στα έδρανα την ημέρα της συζήτησης της Προανακριτικής» τόνισε. Τέλος μιλώντας για τον τέως πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ανέφερε ότι συναντήθηκε πρόσφατα μαζί του και ότι ο ίδιος τον συμπονά για την ταλαιπωρία που περνά.