Quantcast

Παρασκευής στον Realfm 97,8: Δεν είμαστε ακόμα στο στάδιο που επιτρέπει την χαλάρωση – Τι είπε για την «Όμικρον»

Ο Δημήτρης Παρασκευής, αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας -Προληπτικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου δήλωσε ότι “είμαστε αισιόδοξοι για την αποκλιμάκωση των κρουσμάτων αλλά και εκεί θα πρέπει να βάλουμε μια σημείωση ότι δεν είμαστε στο στάδιο ακόμα που επιτρέπει την χαλάρωση”.

“Γνωρίζουμε ότι ακολουθεί η αποκλιμάκωση στις νοσηλείες, ειδικά στις κλίνες ΜΕΘ, και τα σημερινά στοιχεία αποδεικνύουν ότι η αποκλιμάκωση έχει ξεκινήσει και εκεί. Αναμένεται το προσεχές διάστημα να δούμε σταθεροποίηση και μείωση και στον αριθμό των θανάτων. Όσο περνάει ο καιρός, η κατάσταση βελτιώνεται αλλά μια κρίσιμη παράμετρος είναι ο εμβολιασμός ειδικά στις ευπαθείς ομάδες. Αν είχαμε 100% εμβολιαστική κάλυψη εκεί ακόμα και το τρέχον κύμα θα ήταν ηπιότερο σε ότι αφορά τις συνέπειες στη δημόσια υγεία” πρόσθεσε.

“Το αν κινδυνεύουμε με νέα στελέχη, με νέες μεταλλάξεις, η απάντηση είναι ναι. Δεν θέλω να ανησυχήσω την κοινότητα, γνωρίζουμε ότι όπως ο ιός της γρίπης, ότι θα βρίσκει τον τρόπο να ξεφεύγει” σημείωσε ο κ. Παρασκευής.