Quantcast

Παρέμβαση Ντογιάκου μετά από δημοσίευμα για επίορκους αστυνομικούς

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισιδώρου Ντογιάκου προκάλεσε το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής», το όποιο περιλαμβάνει διαλόγους για επαφές μεταξύ νονών της νύχτας και στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., ακόμα και σε ανώτατο επίπεδο.

Στις επίμαχες συνομιλίες ακούγονται εν ενεργεία ανώτατοι παράγοντες της Κατεχάκη να λένε ότι θα βοηθήσουν κυκλώματα λαθρεμπορίου καυσίμων και άλλους ποινικούς. Η «βοήθεια» συνίστατο στο να προχωρούν οι αστυνομικοί σε πλημμελείς ελέγχους προκειμένου τα κυκλώματα να συνεχίσουν ανενόχλητα τη δράση τους. Επίσης αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. φέρονται να επικαλούνται πρόσβαση σε πολιτικούς παράγοντες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ώστε να προωθήσουν σε κρίσιμες θέσεις δικούς τους αστυνομικούς, οι οποίοι θα τους εξυπηρετούσαν σε καθημερινή βάση.

Η παραγγελία

Ο κ. Ντογιάκος με αφορμή το παραπάνω δημοσίευμα έδωσε παραγγελία στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο να διερευνηθεί άμεσα η υπόθεση αυτή και να ελεγχθεί η τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων από συγκεκριμένα πρόσωπα.

Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης και προκειμένου αυτή να διερευνηθεί άμεσα, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζητά η προκαταρκτική εξέταση να ανατεθεί σε δύο εισαγγελείς τακτικό και επίκουρο, για να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η έρευνα.