Quantcast

Παρέμβαση Θεοδωρικάκου μετά από δημοσίευμα για επίορκους αστυνομικούς - Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Την παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου αλλά και του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισιδώρου Ντογιάκου προκάλεσε δημοσίευμα εφημερίδας το όποιο περιλαμβάνει διαλόγους για  επαφές μεταξύ νονών της νύχτας και στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., ακόμα και σε ανώτατο επίπεδο.

Στις επίμαχες συνομιλίες ακούγονται εν ενεργεία ανώτατοι παράγοντες της Κατεχάκη να λένε ότι θα βοηθήσουν κυκλώματα λαθρεμπορίου καυσίμων και άλλους ποινικούς . Η «βοήθεια» συνίστατο στο να προχωρούν οι αστυνομικοί σε πλημμελείς ελέγχους προκειμένου τα κυκλώματα να συνεχίσουν ανενόχλητα τη δράση τους. Επίσης αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. φέρονται να επικαλούνται πρόσβαση σε πολιτικούς παράγοντες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ώστε να προωθήσουν σε κρίσιμες θέσεις δικούς τους αστυνομικούς, οι οποίοι θα τους εξυπηρετούσαν σε καθημερινή βάση.

Ο κ. Ντογιάκος με αφορμή το παραπάνω δημοσίευμα έδωσε παραγγελία στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο να διερευνηθεί άμεσα η υπόθεση αυτή και να ελεγχθεί η τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων από συγκεκριμένα πρόσωπα. Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης και προκειμένου αυτή να διερευνηθεί άμεσα, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζητά η προκαταρκτική εξέταση να ανατεθεί σε δύο εισαγγελείς τακτικό και επίκουρο, για να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η έρευνα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, στέλνει ο Τάκης Θεοδωρικάκος το συγκεκριμένο δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής», όπως ανακοίνωσε το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας, το οποίο αναπαράγεται σε ιστοσελίδες του διαδικτύου και αφορά σε μέλη παράνομων κυκλωμάτων, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι:

Με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου το συγκεκριμένο δημοσίευμα αποστέλλεται στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικός έλεγχος καθώς και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών».