Quantcast

Πατέρας 16χρονου: Δεν έπρεπε να πυροβολήσει το παιδί μου, ζητάμε δικαίωση - ΒΙΝΤΕΟ

Σε τραγική κατάσταση παρουσιάστηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης οι γονείς του 16χρονου που δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι από πυρά αστυνομικού.

«Δεν έπρεπε να σκοτώσει το παιδί μου. Δεν έπρεπε να τον πυροβολήσει. Φυσικά ήταν λάθος αυτό που έκανε ο Κώστας και ζητάμε συγγνώμη, να μην πληρώσει και να φύγει, αλλά δεν έπρεπε να ακολουθήσει όλο αυτό» είπε σε σύντομες δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο πατέρας του 16χρονου.

Η μητέρα από την πλευρά της τα μόνα λόγια που θέλησε να μοιραστεί μπροστά από τις κάμερες ήταν «ο Κώστας είναι χάλια. Το μόνο που θέλουμε είναι δικαίωση», και στη συνέχεια αποχώρησαν με τον σύζυγό της, με σκυμμένο το κεφάλι και κατευθύνθηκαν προς το νοσοκομείο Ιπποκράτειο, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση εδώ και τρεις ημέρες ο νεαρός οδηγός.

Δείτε το βίντεοp>

 

Ο δικηγόρος της οικογένειας Θεόφιλος Αλεξόπουλος ανέφερε πως η κατάσταση υγείας του 16χρονου Κώστα συνεχίζει να μην παρουσιάζει βελτίωση, κι τόνισε πάλι πως επρόκειτο για μια ευθεία βολή εξουδετέρωσης. «Το αφήγημα της αστυνομίας το ξέρουμε. Όταν υπάρχει μια επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, που το μόνο που αναφέρει είναι ο εμβολισμός αλλά όχι το γεγονός του σοβαρού τραυματισμού, μιλάμε για μια απόπειρα συγκάλυψης».

Σημειώνεται πως νωρίτερα οι γονείς μαζί με τον δικηγόρο, δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Σε βάρος του 32χρονου αστυνομικού που πυροβόλησε τον νεαρό, ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, εκτέλεση παράνομων πυροβολισμών ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης, ενώ παράλληλα από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Πρόεδρος Ρομά Κεντρικής Μακεδονίας: Έκκληση να σταματήσουν τα επεισόδια

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 μίλησε ο Πρόεδρος Ρομά Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Σαμπάνης, με αφορμή τα επεισόδια που λαμβάνουν χώρα σε πολλές πόλεις τις Ελλάδας, μετά τον τραυματισμό με σφαίρα στο κεφάλι του 16χρονου στην Θεσσαλονίκη κατά την διάρκεια αστυνομικής καταδίωξης.

«Προσπαθούμε να ηρεμήσουμε τα πνεύματα σε όλη την χώρα», δήλωσε ο κ. Σαμπάνης, κάνοντας έκκληση στους Ρομά να σταματήσουν τα επεισόδια.

Χαρακτήρισε τραγικό το περιστατικό με τον 16χρονο, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.

Όπως είπε ο 16χρονος έκανε λάθος που έβαλε 20 ευρώ βενζίνη κι έφυγε, ωστόσο τόνισε ότι τόσο ο βενζινοπώλης όσο και οι αστυνομικοί ήξεραν ότι ήταν ένα παιδί 16 χρονών. Σημείωσε ότι ήξεραν τα στοιχεία του αυτοκινήτου και θα έπρεπε την άλλη ημέρα το πρωί να κινηθούν νομικά, ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν υποστηρίζει ότι «όλοι οι αστυνομικοί είναι κακοί».

Κάνουμε έκκληση σε όλους τους Ρομά να σταματήσουν τα επεισόδια, υπογράμμισε ο κ. Σαμπάνης, τονίζοντας ότι πρέπει να ηρεμήσουμε όλοι και η Δικαιοσύνη να κάνει το καθήκον της για το περιστατικό με τον 16χρονο. «Η δικαιοσύνη ας κρίνει αυτή την φορά σωστά», είπε.

Αποκάλυψε ότι σήμερα θα γίνει συνάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου με την Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ρομά Ελλάδος.