Quantcast

Πατήσια: Ανθρωποκυνηγητό για τους δράστες που μαχαίρωσαν 16χρονο

Ο 16χρονος έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Στο... κυνήγι έχει βγει η Αστυνομία προκειμένου να εντοπίσει και να συλλάβει τους δράστες της άγριας επίθεσης σε βάρος 16χρονου το βράδυ της Δευτέρας 20 Φεβρουαρίου 2023 στα Πατήσια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο πριν τις 9 το βράδυ, μία συμμορία πέντε ανηλίκων πλησίασαν τον 16χρονο μαζί με τον φίλο του που είχαν βγει για βόλτα κοντά στο 109ο δημοτικό σχολείο Αθηνών στα Κάτω Πατήσια και τους επιτέθηκε λεκτικά. Οι δύο έφηβοι αρχικά σάστισαν και προσπάθησαν να ξεφύγουν, όμως οι ανήλικοι τους ακολούθησαν και προσπάθησαν να τους ληστέψουν υπό την απειλή μαχαιριού.

Όταν ο 16χρονος αντιστάθηκε στην επίθεση που δέχθηκε, τότε τα μέλη της συμμορίας τον μαχαίρωσαν έξι φορές. Τέσσερις φορές στην πλάτη, μία στα πλευρά και μία στο πόδι. Στη συνέχεια οι δράστες αφαίρεσαν ένα πορτοφόλι και ένα κινητό τηλέφωνο, που είχε στην κατοχή του. Ο 16χρονος, αιμόφυρτος, φώναζε βοήθεια.

 

«Για ένα τηλέφωνο να το κυνηγάνε το παιδί και να το μαχαιρώνουν;» λέει αυτόπτης μάρτυρας. «Βλέπω δύο παλικαράκια να κατεβαίνουν τον δρόμο και να φωνάζουν “βοήθεια, με έχουν μαχαιρώσει”. Του λέω “για να δω τι έχεις”, “μου λέει εδώ το πόδι”, βλέπω το πόδι του όντως τρέχει αίμα» πρόσθεσε.

Οι γείτονες κάλεσαν την αστυνομία και το ΕΚΑΒ το οποίο έφτασε άμεσα. Παρέλαβε και μετέφερε τον 16χρονο στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση λόγω του τραύματος που είχε στον πνεύμονα.

Πλέον, ο 16χρονος έχει διαφύγει τον κίνδυνο.