Quantcast

Πατούλης: Οφείλουμε να είμαστε όλοι σε εγρήγορση για μια ασφαλή Αττική - Σύσκεψη για τα ρέματα

Σύσκεψη με στελέχη και επιστημονικούς συνεργάτες της Περιφέρειας Αττικής συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση των ρεμάτων και να δώσει κατευθύνσεις με στόχο την καλύτερη θωράκιση του Λεκανοπεδίου. 

Για το ζήτημα της διευθέτησης των ρεμάτων, ο κ. Πατούλης θα συναντηθεί το επόμενο διάστημα με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλή.

Κατά τη χθεσινή σύσκεψη, ο περιφερειάρχης ενημερώθηκε από τους προϊσταμένους όλων των αρμοδίων διευθύνσεων, τόσο για τις παρεμβάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, όσο και για τις απαιτούμενες σε ό,τι αφορά τη συντήρηση ή άλλες αντιπλημμυρικής προστασίας, καθαρισμού και αστυνόμευσης των ρεμάτων και των απαλλοτριωμένων χώρων.

Ο περιφερειάρχης υπογράμμισε την υποχρέωση όλων να είναι σε εγρήγορση, καθώς πρόκειται για ζήτημα «ύψιστης προτεραιότητας που αφορά τη προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, αλλά και με εθνικές διαστάσεις», γι' αυτό «θα προχωρήσουμε άμεσα σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς στις αναγκαίες παρεμβάσεις για να οχυρώσουμε με τον καλύτερο τρόπο το Λεκανοπέδιο».

Στη συνέχεια, ο Γ. Πατούλης έδωσε κατευθύνσεις για τις παρακάτω άμεσες πρωτοβουλίες:

• Επιστολή στους δήμους με αίτημα την υπόδειξη και την προτεραιοποίηση των επικίνδυνων σημείων στα ρέματα στα οποία απαιτούνται άμεσες παρεμβάσεις.

• Άμεση καταγραφή των εργολαβιών καθαρισμού που είναι σε εξέλιξη και τακτική ενημέρωση του Περιφερειάρχη για την πορεία υλοποίησης των εργασιών.

• Καταγραφή αυθαιρέτων κτιρίων και λοιπών κατασκευών σε ρέματα.

• Σύσταση εργολαβίας «Επικινδυνότητας και Άμεσης Παρέμβασης» η οποία θα επιλαμβάνεται προβλημάτων που απαιτείται άμεση αντιμετώπιση σε όλη τη γεωγραφική επικράτεια της Περιφέρειας Αττικής.

• Αύξηση των εργολαβιών, όπου απαιτείται και λειτουργία τους σε όλη τη διάρκεια του έτους.

• Υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης των πολιτών.

• Πλήρης και επικαιροποιημένη χαρτογράφηση όλων των ρεμάτων.