Quantcast

Πατούλης σε Μπακογιάννη: «Συνδράμουμε κάθε καινοτόμο πρωτοβουλία που εκσυγχρονίζει την εικόνα της Αθήνας»

Ο συντονισμός μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων και η συνεργασία για την αντιμετώπιση λειτουργικών θεμάτων που προκύπτουν με την κατασκευή της αστικής παρέμβασης «Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας» ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη, με τον δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη, παρουσία αντιπεριφερειαρχών και υπηρεσιακών παραγόντων.

Κατά τη συζήτηση, ο Κ. Μπακογιάννης ανέπτυξε τα βασικά στάδια εφαρμογής του σχεδίου για τον «Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας» το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει πιλοτικά εντός του Ιουνίου. Υπογράμμισε πως πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο, που έχει στόχο την αναβάθμιση της ζωής των πολιτών.

Σε αυτό το πλαίσιο χαρακτήρισε απαραίτητο να υπάρχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με την περιφέρεια, σε διάφορα επιμέρους θέματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές της. Εξήρε την εποικοδομητική συνεργασία που έχει με την περιφέρεια και προσωπικά με τον κ. Πατούλη, σημειώνοντας ότι για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται η άψογη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων με την περιφέρεια και η άμεση επίλυση των προβλημάτων, όταν ο πρώτος και δεύτερος βαθμός αυτοδιοίκησης αποτελούν ενιαίο μέτωπο.

Στο έργο μας, τόνισε, «έχουμε συμμάχους και ουσιαστική στήριξη, όπως και συνεργασία σε όλα τα επίπεδα, για να φτάσουμε στις αλλαγές που χρειάζονται οι πολίτες. Για να γίνει η Αθήνα και όλες οι πόλεις, έτσι όπως τις ονειρευόμαστε».

Ο Γ. Πατούλης, αναφερόμενος στη συνεργασία με τον δήμο για τον «Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας», τον οποίο «θα συνδράμει και θα στηρίξει», είπε ότι πρόκειται για μία καινοτόμο πρωτοβουλία με πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες, το περιβάλλον και την τουριστική προβολή της Αττικής, την οποία η περιφέρεια προωθεί, όπως και κάθε δράση που βελτιώνει την ποιότητα της ζωής των πολιτών. Χαρακτήρισε «χρήσιμο το στάδιο πιλοτικής εφαρμογής», καθώς θα υπάρχει η δυνατότητα πιθανών αναπροσαρμογών και βελτιώσεων στον σχεδιασμό.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι προγραμματίζονται και άλλες παρεμβάσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα με τον Δήμο Αθηναίων, ο οποίος «είναι ισχυρός σύμμαχος και στην προσπάθεια για την αλλαγή στον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων. Είμαστε συνοδοιπόροι», σχολίασε ο κ. Πατούλης.

Τέλος, στα γραφεία της περιφέρειας, όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση, συμμετείχαν οι αντιπεριφερειάρχες Οικονομικών Ν. Πέππας, Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Ε. Κοσμίδη, ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Γ. Σελίμης, ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας «Ανάπλαση Αθήνα» Χ. Ακριτίδης, ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης, ο διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλος, ο διευθυντής Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών Π. Καρυώτης και η διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας, Μ. Μίσκα.