Quantcast

Πατούλης: Τιμάμε το λαμπρό παρελθόν της Σαλαμίνας με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον

«Ο θρίαμβος των Σαλαμινομάχων ενέπνευσε διαχρονικά τους αγώνες των Ελλήνων για την ελευθερία», υπογράμμισε, ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στην τελετή αναπαράστασης της ναυμαχίας της Σαλαμίνας η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ακτή Σαλαμινομάχων, στο πλαίσιο των εορτασμών «Σαλαμίνια 2021», με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη και ο δήμαρχος Σαλαμίνας Γ. Παναγόπουλος. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο γ. γ. Ναυτιλίας και Λιμενικών Υποδομών Ε. Κυριαζόπουλος, ο βουλευτής της ΝΔ εκπροσωπώντας τον πρόεδρο της Βουλής Ι. Τραγάκης, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Σ. Κυμπουρόπουλος, οι βουλευτές Δ. Μαρκόπουλος (ΝΔ), Ι. Ραγκούσης (ΣΥΡΙΖΑ), Τ. Αλεξιάδης (ΣΥΡΙΖΑ), Ν.Κασιμάτη (ΣΥΡΙΖΑ), Γ. Καμίνης (ΚΙΝΑΛ), ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ και πρώην Δήμαρχος Πόρου Σ. Σπυρίδων, ο αρχιπλοίαρχος Π. Δημητρόγλου, ο εκπρόσωπος του αρχηγού της ΕΛΑΣ Π. Τζεφεράμος, ο εκπρόσωπος του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος Π. Μαρωνίτης, ο εκπρόσωπος του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος-Υποδιοικητής, πύραρχος Δ. Αντωνόπουλος, ο πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Πατέρας Χριστόδουλος Κοκλιώτης, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας της Σαλαμίνας και του Λιμενικού Σώματος.

Στον χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως «η Περιφέρεια με χαρά διοργανώνει την αναπαράσταση αυτής της λαμπρής σελίδας της αρχαίας ιστορίας μας, σε συνεργασία με τον Δήμο Σαλαμίνας, που μας θυμίζει την πρώτη νίκη του ανθρωπισμού απέναντι στη δεσποτεία» και πρόσθεσε πως «το ιστορικό νησί της Σαλαμίνας εισέρχεται σε μια νέα εποχή, μαζί με όλα τα νησιά της Αττικής μας. Η οικονομική ανάπτυξη του τόπου, η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, η υγιής επιχειρηματικότητα, η καινοτομία, τα έργα υποδομής, οι δράσεις κυκλικής οικονομίας, η πλήρης αξιοποίηση του τουριστικού προϊόντος του νησιού, είναι τα κλειδιά της πολιτικής μας για να εξασφαλίσουμε μια καλύτερη καθημερινότητα για όλους τους πολίτες. Η Περιφέρεια Αττικής θα είναι πάντα δίπλα σας, για να προσφέρει στο νησί το μέλλον που του αξίζει».