Quantcast

«Πεδίο μάχης» η Μεσσήνη: Ρομά απέκλεισαν δρόμο και άναψαν φωτιές για τον θάνατο του 18χρονου

Διαμαρτυρία με αποκλεισμό του δρόμου στην επαρχιακή οδό Νέας Κίου - Άργους πραγματοποίησαν Ρομά που διαμένουν στην Αργολίδα, το απόγευμα της Παρασκευής.

Η αστυνομία απέκλεισε το σημείο της διαμαρτυρίας κάνοντας εκτροπή της κίνησης των οχημάτων.

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε για το περιστατικό με τον θανάσιμο τραυματισμό του 18χρονου Ρομά στην Πιπερίτσα Μεσσήνης από έναν 63χρονο.

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή Καλαμάτας, οι δύο ανήλικοι Ρομά (16 και 17 ετών) που την περασμένη Δευτέρα μπήκαν στο σπίτι του 63χρονου στην Πιπερίτσα με σκοπό –σύμφωνα με τις ομολογίες τους- να το ληστέψουν.

Μαζί με τους ανήλικους ήταν και ο 18χρονος που έχασε τελικά τη ζωή του από τους πυροβολισμούς του 63χρονου στην προσπάθειά του να διαφύγει.

Να σημειωθεί ότι οι δυο ανήλικοι μετά την δολοφονία του ομοφύλου τους, είχαν προσέλθει μόνοι τους στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας όπου και συνελήφθησαν, και οι κατηγορίες που τους έχουν αποδοθεί είναι «διακεκριμένη κλοπή τελεσθείσα από κοινού κατ’ εξακολούθηση από δύο ή περισσότερα άτομα που είχαν ενωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών και για συνέργεια από κοινού σε ληστρική κλοπή».

Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής και στην περιοχή του Μενιδίου, όταν ομάδες ατόμων Ρομά μαζεύτηκαν και άρχισαν να φωνάζουν και να ανάβουν φωτιές σε διάφορα σημεία. Αφορμή για το ξέσπασμα των επεισοδίων στάθηκε ο θάνατος 18χρονου Ρομά στον δήμο Μεσσήνης

 

Αργολίδα: Ρομά απέκλεισαν δρόμο και άναψαν φωτιές για τον θάνατο του 18χρονου στη Μεσσήνη