Quantcast

Πέραμα: Καρέ-καρέ η αιματηρή καταδίωξη - Οι διάλογοι των αστυνομικών, οι εντολές από τον ασύρματο, η ασυνεννοησία και τα βίντεο

Σκηνές κινηματογραφικής ταινίας εκτυλίχθηκαν στο Πέραμα τα ξημερώματα του Σαββάτου. 

Νέα στοιχεία σχετικά με την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα έρχονται στο φως της δημοσιότητας κατά την οποία συνελήφθησαν με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας οι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν. 

Οι διάλογοι των αστυνομικών με το Κέντρο Επιχειρήσεων μετά τον καταιγισμό πυροβολισμών, που είχε σαν συνέπεια να πέσει νεκρός ο 20χρονος οδηγός του κλεμμένου αυτοκινήτου, καταγράφηκαν σε ερασιτεχνικά βίντεο.

To βίντεο ντοκουμέντο που διέρρευσε στα social media:

Όλα ξεκίνησαν όταν ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε στο σήμα των αστυνομικών αναπτύσσοντας ταχύτητα με αποτέλεσμα να ξεκινήσει καταδίωξη, που κατέληξε στην οδό Ελπίδος, στο Πέραμα.

Στο σημείο εκείνο ο οδηγός του οχήματος εμβόλισε τις μηχανές της ΔΙ.ΑΣ. και τότε οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρά. Ένα από τα τρία άτομα που επέβαιναν τραυματίστηκε θανάσιμα, ένα ελαφρά, ενώ τραυματίστηκαν και έξι αστυνομικοί. Όσον αφορά το τρίτο άτομο που επέβαινε στο όχημα κατάφερε να διαφύγει και αναζητείται.

Οι διάλογοι των αστυνομικών και οι εντολές από τον ασύρματο

Αμέσως μετά τους πυροβολισμούς, οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. ενημερώνουν το Κέντρο Επιχειρήσεων Άμεσης Δράσης για το αιματηρό περιστατικό. Ο οδηγός του κλεμμένου ΙΧ έχει πέσει νεκρός.

Στους διαλόγους φαίνεται η προσπάθεια των αστυνομικών να εξηγήσουν στο Κέντρο τι ακριβώς είχε συμβεί μετά τον θανατηφόρο τραυματισμό του 20χρονου. 

Αστυνομικός ΔΙ.ΑΣ.: Μέχρι να κατέβουμε από τις μηχανές, έκανε όπισθεν και παρέσυρε πέντε δίκυκλα.

Κέντρο: Συνάδελφοι τραυματίες υπάρχουν;

Αστυνομικός ΔΙ.ΑΣ.: Κέντρο, έχει παρασύρει πέντε δίκυκλα δεν υπάρχει τραυματίας συνάδελφος. Αναγκαστήκαμε  να ενεργήσουμε Ε23 (πυροβολισμοί) γιατί κινήθηκε με θανατηφόρο πρόθεση εναντίον συναδέλφων.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τo Mega από το κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. υπήρχε η εντολή να σταματήσει η καταδίωξη από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά. Μάλιστα, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να υπήρξε κάποιο τεχνικό πρόβλημα με αποτέλεσμα να μην μεταβιβαστεί η εντολή ή αν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ επέλεξαν να μην ακολουθήσουν τις εντολές του κέντρου και με δική τους πρωτοβουλία συνέχισαν την καταδίωξη. 

Παρέμβαση Θεοδωρικάκου – Να προχωρήσει κατεπειγόντως πειθαρχικός έλεγχος

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ζήτησε από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας να προχωρήσει κατεπειγόντως πειθαρχικός έλεγχος και ταυτοχρόνως πλήρης επιχειρησιακή αξιολόγηση της δράσης της ΕΛΑΣ στο γνωστό αιματηρό γεγονός το βράδυ της Παρασκευής στο Πέραμα.

Μάλιστα, η επιχειρησιακή αξιολόγηση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες.

Και οι επτά καταδιώκοντες αστυνομικοί φαίνεται ότι έχουν πυροβολήσει, ενώ βρεθήκαν πάνω από 30 κάλυκες στο σημείο. Η έρευνα διεξάγεται από το τμήμα δίωξης εγκλημάτων κατά ζωής, παρουσία εισαγγελέα.