Quantcast

Πλημμύρες στην Πελοπόννησο: «Λίμνη» το Ζευγολατιό - Κόπηκαν δρόμοι και γεφύρια στις Καρυές

Σε μια τεράστια λίμνη μετατράπηκε το Ζευγωλατιό Αρκαδίας με τα νερά από την καταρρακτώδη βροχή να πλημμυρίζουν σχεδόν όλο το χωριό. Ίδια η κατάσταση και στις Καρυές Λακωνίας.

Πάνω από 20 σπίτια σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές ενώ από τα νερά έχουν «εξαφανιστεί» σχεδόν όλοι δρόμοι, η πλατεία του χωριού και καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Στην πλατεία το ύψος του νερού έφτασε και ξεπέρασε το ένα μέτρο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που δημιουργούνται προβλήματα από πλημμύρες στο χωριό και όπως λένε τοπικοί παράγοντες χρειάζεται ειδική μελέτη στην ευρύτερη περιοχή για την απορροή των νερών.

Η Πυροσβεστική δεν έχει ακόμα αρχίσει την επιχείρηση άντλησης των υδάτων καθώς δεν είναι γνωστό πού θα διοχετευτούν τα νερά. Η σχετική απόφαση, σύμφωνα με την Υπηρεσία, πρέπει να ληφθεί από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Καρυές Λακωνίας: Κόπηκαν στη μέση δρόμος και γεφύρι

Πολλά είναι τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από τα έντονα φαινόμενα και στις Καρυές Λακωνίας και συγκεκριμένα στην τοποθεσία “Παναγία” το γεφύρι και ο δρόμος “κόπηκαν” στη μέση, ενώ η κακοκαιρία έχει προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές στο χωριό και στις παρακείμενες περιοχές.