Quantcast

ΠΟΕΔΗΝ: Ένταση στη διαμαρτυρία στο υπουργείο Οικονομικών - Τραυματίστηκε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

Μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ πήραν μέρος σε διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Οικονομικών διεκδικώντας την ένταξη τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Μάλιστα, σημειώθηκε ένταση με τις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ να πέσει πάνω σε ένα πανό και να τραυματιστεί.

Μέλη της ΠΟΕΔΗΝ επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στην είσοδο του υπουργείου και όταν απωθήθηκαν ο Μιχάλης Γιαννακός έπεσε στο έδαφος και στη συνέχεια του οι συνάδελφοί του, του έδωσαν νερό και τις πρώτες βοήθειες.

Για το θέμα τοποθετήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης τονίζοντας ότι "Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ κατά του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ. Οι δίκαιες διαμαρτυρίες και διεκδικήσεις των εργαζομένων για την αρνητική κατάσταση στα νοσοκομεία, δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται με τη βία και την καταστολή. Ο αυταρχικός κατήφορος της Κυβέρνησης μας γυρνά σε άλλες εποχές. Με μεγάλη ευκολία αντικατέστησε τα χειροκροτήματα προς τους εργαζόμενους της υγείας με τα γκλομπ".