Quantcast

Ποινική δίωξη στον «σαμουράι» δολοφόνο της Νέας Ερυθραίας: Έκανε επιδείξεις με σπαθιά στην ταράτσα - Βίντεο

Σοκάρουν οι νέες μαρτυρίες. 

Ποινική δίωξη για αδικήματα κακουργηματικού και πλημελληματικου βαθμού άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος του 40χρονου που πυροβόλησε χθες στη Νέα Ερυθραία κατά δύο ανδρών που εκτελούσαν εργασίες σε εγκατάσταση φυσικού αερίου, τραυματίζοντας θανάσιμα τον έναν από αυτούς.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε το πρωί στην Εισαγγελία και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας τετελεσμένης και σε απόπειρα κατά συρροή και της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών και για τα πλημμελήματα της οπλοφορίας και της οπλοχρησίας. Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε ενώπιον τακτικού ανακριτή και έλαβε προθεσμία για την απολογία του.

Oι γείτονες είχαν προειδοποιήσει

Ο δράστης φαίνεται πως συνήθιζε να κάνει επιδείξεις με σπαθί στην ταράτσα του σπιτιού του και στη συνέχεια αναρτούσε φωτογραφίες και βίντεο στα social media, σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων. 

Οι κάτοικοι της περιοχής, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, καταγγέλλουν πως ο δράστης είχε απασχολήσει τη γειτονιά καθώς συχνά πυροβολούσε στην ταράτσα του σπιτιού του.

«Τον βλέπαμε ότι σημάδευε πάνω στην ταράτσα ομοίωμα ανθρώπου, πυροβολούσε… Και χθες το βράδυ επειδή έκανε μία δοκιμή, με πυροβολισμό, απέναντι ο γείτονας κάλεσε την Αστυνομία και δεν ήρθε», δήλωσε η μητέρα του τραυματισμένου υπαλλήλου.

«Κάποιο βράδυ βρεθήκαμε γύρω στις 5 το πρωί έξω για να φύγουμε για ταξίδι και είδαμε (σ.σ. τον δράστη), τον είδαμε με κουκούλα, περίεργη, αμφίεση, φτάνοντας εδώ κοντά στο σπίτι του, έβγαλε περίστροφο και πυροβόλησε τον κάδο σκουπιδιών», είπε άλλος κάτοικος της περιοχής.

Όπως λένε οι μαρτυρίες των περιοίκων πολύ συχνά ο άνδρας κυκλοφορούσε νυχτερινές ώρες με κουκούλα στο κεφάλι, συνήθιζε να περπατάει προκλητικά και να κοιτάει έντονα άλλους περαστικούς. Επίσης, αρκετοί είχαν απευθυνθεί στην Αστυνομία χωρίς να έχει γίνει κάτι.

«Τώρα θα βγάλω από μέσα τον Σατανά»

Μάλιστα φέρεται να αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, ενώ την ημέρα της δολοφονίας, έφυγε ντυμένος σαμουράι από το σπίτι του και μετέβη στο κοντινό σημείο όπου βρίσκονταν οι δύο εργαζόμενοι φυσικού αερίου οι οποίοι πραγματοποιούσαν εργασίες. 

Φθάνοντας στο σημείο άριχσε να τους λέει περί «μαύρης μαγείας», τονίζοντας χαρακτηριστικά: «μου έχετε κάνει μάγια, τώρα θα βγάλω από μέσα στον Σατανά», καταλήγοντας να τραβά όπλο και να πυροβολεί τους δύο άνδρες, εκ των οποίων ο ένας κατέληξε λίγες ώρες μετά το περιστατικό. 

Η μαύρη μαγεία, τα όπλα και τα σπαθιά

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ,  μετά από έρευνα στην οικία του 40χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

-περίστροφο

-μεταλλικό τσεκούρι,

-ξίφος με μήκος λάμας -67- εκατοστά με ξύλινη θήκη μαύρου χρώματος,

-ξιφίδιο με μήκος λάμας -20- εκατοστά με ξύλινη θήκη μαύρου χρώματος,

-2 αυτοσχέδια δρεπάνια,

-2 ασημένιες ακονισμένες πεπλατυσμένες λεπίδες σε σχήμα άστρου,

στολή πολεμικής τέχνης,

-36 φυσίγγια,

-6 κάλυκες,

-νάιλον συσκευασίες περιέχουσες πιθανόν ναρκωτικές ουσίες,

-ζυγαριά ακριβείας και

-κινητό τηλέφωνο