Quantcast

Προβλήματα από την κακοκαιρία - 157 κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική - Σε εξέλιξη έρευνες για 36χρονο αγνοούμενο στην Εύβοια - ΒΙΝΤΕΟ

Κακοκαιρία «εξπρές» έχει προκαλέσει προβλήματα σε αρκετές περιοχές της χώρας, ανάμεσά τους και στην Αττική, ενώ στην περιοχή της Δίρφυς, στην Εύβοια είναι σε εξέλιξη έρευνες για άνδρα που αγνοείται από το βράδυ της Τετάρτης. 

Ένα ελικόπτερο super puma, δύο πεζοπόρα τμήματα, άνδρες της πυροσβεστικής Χαλκίδας μαζί με τον διοικητή Εύβοιας, Περικλή Κουλκουβίνη, το κλιμάκιο των εθελοντών Ψαχνών, μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου αναζητούν τον 36χρόνο που χάθηκε από χθες το βράδυ στη Δίρφυ.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας στο όρος επικρατούσαν άνεμοι που έφταναν τα 11 μποφόρ, αστραπές και βροχή. Συνθήκες που έθεταν σε κίνδυνο όλους όσοι συμμετείχαν στις έρευνες.

Σήμερα το πρωί έφτασε και το ελικόπτερο, όπως αναφέρει το tvstar.gr

Να σημειωθεί ότι ο 36 χρόνος κάλεσε στο 112 όπου έδωσε το στίγμα του και μετά το κινητό του έκλεισε.

Το βράδυ γύρω στις 11 βρέθηκε κοντά στο καταφύγιο το αυτοκίνητο του.

Προβλήματα από την κακοκαιρία -  157 κλήσεις στην Πυροσβεστική 

Συνολικά 157 κλήσεις σε Αττική, Κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία έχει δεχτεί από χθες στις 10 το βράδυ έως σήμερα στις 7 το πρωί, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, λόγω της πρόσκαιρης επιδείνωσης του καιρού.   

Αναλυτικά, στην Περιφέρεια Αττικής 133 κλήσεις και συγκεκριμένα:

   * 11  κλήσεις για αντλήσεις υδάτων

   * 94  κλήσεις για κοπές δέντρων

   * 27 κλήσεις για αφαίρεση αντικειμένων

   * 1 κλήση για απεγκλωβισμό 5 οχημάτων λόγω υψηλής στάθμης υδάτων.    

   Στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας 12 κλήσεις για κοπές δέντρων  

   Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας 12 κλήσεις και συγκεκριμένα:

   * 9  κλήσεις για κοπές δέντρων και

   * 3 κλήσεις  για αφαίρεση αντικειμένου

   «Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν, κυρίως στην Αττική όπου το καιρικό φαινόμενο εκδηλώθηκε τις τελευταίες ώρες», σημειώνει η Πυροσβεστική.

   Υπενθυμίζεται ότι χθες το βράδυ η Πυροσβεστική προχώρησε στον απεγκλωβισμό 5 οδηγών που είχαν ακινητοποιηθεί με τα οχήματά τους στη Λεωφόρο Σταμάτα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική στη Λεωφόρο Σταμάτα στο ύψος της 25ης Μαρτίου είχαν ακινητοποιηθεί 5 οχήματα λόγω υψηλής στάθμης των υδάτων. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο βοήθησαν τους οδηγούς να βγουν από τα οχήματά τους, ενώ στο σημείο παρέμειναν δυνάμεις σε περίπτωση που χρειαστεί να επέμβουν.

   Σημειώνεται ότι, λόγω του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης του καιρού που είχε εκδώσει η ΕΜΥ, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε απευθύνει συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. Ακόμη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, σε εφαρμογή είχε τεθεί το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων, ενώ οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εκδηλωθούν τα φαινόμενα, είχαν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης εφόσον απαιτηθεί, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία σε ολόκληρο το δίκτυο της Γραμμής 1 του Μετρό. Τα δρομολόγια διεξάγονταν στο τμήμα Ταύρος - Κηφισιά, λόγω πτώσης δέντρων στο δίκτυο στο ύψος του Μοσχάτου και της Καλλιθέας.

 
 

Πλημμύρισαν σπίτια στην Εύβοια

Από την κακοκαιρία «χτυπήθηκε» αλύπητα για πολλοστή φορά η πολύπαθη Βόρεια Εύβοια, που από το βράδυ της Τετάρτης βρέθηκε στο έλεος των φαινομένων, όπως και άλλες περιοχές της Εύβοιας.

Στην περιοχή εκδηλώθηκαν βροχές και καταιγίδες, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα, σύμφωνα με το evima. Ο καιρός παρουσίασε ραγδαία μεταβολή από το απόγευμα της Τετάρτης, με έντονες καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους. Σύμφωνα με κατοίκους, στη Βόρεια Εύβοια έχουν πλημμυρίσει σπίτια, ενώ οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, με τους τεράστιους όγκους βροχής να μεταφέρουν αντικείμενα και πέτρες.

Χαλάζι «χτύπησε» και την Ξάνθη

Απότομη και έντονη ήταν η μεταστροφή του καιρού και στην Ξάνθη.

Στην ακριτική περιοχή σημειώθηκε έντονη βροχόπτωση χθες μετά το μεσημέρι ενώ σε περιοχές όπως οι Τοξότες σημειώθηκε έντονη χαλαζόπτωση, που ουσιαστικά κάλυψε τα πάντα.

Οι διερχόμενοι οδηγοί αναγκάστηκαν να ακινητοποιήσουν τα οχήματά τους, αναμένοντας να κοπάσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ενώ ο δρόμος «ντύθηκε» στα λευκά. Οι δρόμοι μέσα στην πόλη μετατράπηκαν σε ποτάμια μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Χαλαζόπτωση σημειώθηκε σε διάφορες περιοχές της Ξάνθης τόσο στα πεδινά όσο και στα ορεινά τμήματα.

Βροχές και καταιγίδες και σήμερα - Πότε υποχωρούν τα έντονα φαινόμενα

Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά και πιθανώς στην ανατολική Πελοπόννησο τις πρωινές ώρες, προβλέπονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα όμως γρήγορα θα εξασθενήσουν. Στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο, την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες που βαθμιαία θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 και πρόσκαιρα στη θάλασσα Κυθήρων έως 9 μποφόρ. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια αναμένεται μικρή εξασθένηση των ανέμων.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα. Θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από 08 έως 24, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 24 και στις νησιωτικές περιοχές από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές νωρίς το πρωί με γρήγορη βελτίωση.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικoί 6 με 7 και στα ανατολικά έως 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και βαθμιαία αίθριος.

Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές νωρίς το πρωί. Γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα νότια έως 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20-05-2022

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία στην ανατολική Στερεά, τη νότια Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα νότια. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Θα κυμανθεί στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά από 10 έως 26, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 25 και στις νησιωτικές περιοχές από 14 έως 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημεριανές - απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημεριανές - απογευματινές ώρες κυρίως στα νότια.

Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 5 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ

Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21-05-2022

Στα νοτιοανατολικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22-05-2022

Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθουν τοπικοί όμβροι κυρίως στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 23-05-2022 ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24-05-2022

Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.