Προφυλακιστέοι οι δύο συλληφθέντες για την «Επαναστατική Αυτοάμυνα» - Οι απολογίες

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο συλληφθέντες, 41 και 45 ετών, που κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Ενώπιον των ανακριτών , σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται για εκρήξεις, δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας αστυνομικών, συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα και ληστεία κατά περίσταση.

Και ειδικότερα για πέντε ενέργειες, που αφορούν επιθέσεις στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χ. Τρικούπη και τις πρεσβείες Μεξικό και Γαλλίας.

Οι απολογίες

Ο 41χρονος φέρεται να αρνήθηκε την εμπλοκή του στη ληστεία στο Χολαργό και στην συμμετοχή στην οργάνωση και υποστηρίζει πως το μόνο στοιχείο που τον εμπλέκει στην υπόθεση, καθώς δεν υπάρχει γενετικό υλικό ή αποτυπώματα, είναι ένα ανώνυμο τηλεφώνημα στην αντιτρομοκρατική που ανέφερε ότι ο 41χρονος είναι τρομοκράτης.

Σε δηλώσεις του, ο συνήγορος υπεράσπισης του 45χρονου Κώστας Παπαδάκης, υποστήριξε ότι ο εντολέας του αρνείται τις κατηγορίες και περιμένει την ολοκλήρωση των ερευνών προκειμένου να επανέλθει με ολοκληρωμένο απολογητικό υπόμνημα.

«Η Αντιτρομοκρατική έχει ανάγκη από επιτυχίες γιατί αυτή είναι που παρατηρούσε επί σειρά ετών τη ναζιστική δράση της Χρυσής Αυγής μέχρι τη δολοφονία του Π. Φύσσα. Σε αυτή την υπόθεση είναι πολλά τα κεράσια και μικρό το καλάθι».

Τέλος ανέφερε ότι ο εντολέας του αγνοούσε το περιεχόμενο των σακιδίων μέσα στα οποία βρέθηκε βαρύς οπλισμός.

Επεισόδια στην Ευελπίδων μεταξύ ΜΑΤ και αλληλέγγυων

Ένταση επικράτησε στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων μεταξύ αστυνομικών και ατόμων που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια σε για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους τρεις συλληφθέντες για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα» οι οποίοι οδηγήθηκαν σήμερα στον ανακριτή.

Την ώρα που οι κατηγορούμενοι έβγαιναν από τα δικαστήρια, οι συγκεντρωθέντες πέταξαν μπουκάλια προς την πλευρά των αστυνομικών που απάντησαν με δακρυγόνα και κρότου λάμψης.