Πρώην γ.γ. ΕΟΤ στον Realfm για Τουρισμό: Το αίσθημα ασφάλειας είναι το μεγάλο μας ατού

“Νιώθω μεγάλη ασφάλεια ότι η χώρα μας βεβαίως και μπορεί να ανταποκριθεί στο υγειονομικό σκέλος άριστα και αυτό είναι και το μεγάλο μας ατού. Θεωρώ ότι βεβαίως πρέπει να νιώθουμε την ασφάλεια γιατί η κρατική μηχανή απέδειξε στη πράξη και το υγειονομικό μας σύστημα ότι μπορεί να ανταπεξέλθει επιτυχώς στην αντιμετώπιση του υγειονομικού σκέλους της κρίσης και να μπορέσει να μεταδώσει αυτό το αίσθημα ασφάλειας και στους τουρίστες που σχεδιάζουν να επισκεφτούν τη χώρα μας. Αυτό είναι ίσως και το μεγάλο ατού το οποίο πρέπει να το προβάλουμε δυναμικά σε όλα τα μήκη σε όλα τα πλάτη του πλανήτη, στις βασικές δεξαμενές εισερχόμενου τουρισμού της χώρας μας”, είπε ο πρώην Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Ακόμα όσον αφορά το θέμα των ακυρώσεων, ευτυχώς έχουν παύσει οι ακυρώσεις στον βαθμό που υπήρχαν κατά το προηγούμενο διάστημα και σιγά σιγά πιστεύω ότι η χώρα και ο τουρισμός μας θα μπει σε μια ανάπτυξη του τομέα των κρατήσεων σταδιακά. Αυτό είναι και το βασικότερο στοίχημα, για εμένα δεν θα πρέπει να αλλάξουμε τη στόχευση μας, αλλά να επιμείνουμε στις βασικές αγορές με βάση τον χρονισμό που αυτές επιστρέφουν στην κανονικότητα, την υγειονομική κατά κύριο λόγο”, σημείωσε ο κ. Τρυφωνόπουλος και πρόσθεσε:

“Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για διασώσουμε ό,τι διασώζεται στη φετινή χρονιά και να προετοιμάσουμε τη νέα χρονιά. Ωστόσο είμαι βέβαιος ότι εάν εκπονηθεί η σωστή μελέτη στην καμπάνια που πρόκειται να βγει, εάν επιλέξουμε τα σωστά ηλεκτρονικά και παραδοσιακά μέσα σε παγκόσμιο επίπεδο και στοχεύσουμε με σωστό χρονισμό τις αγορές το αποτέλεσμα θα έρθει, βεβαίως θα είναι μειωμένο συγκριτικά με πέρσι που ήταν ακόμα μία χρονιά ρεκόρ... Πρέπει να επενδύουμε αντίστοιχα κονδύλια αφού δεν στοχεύουμε μικρότερο ποσό εισερχόμενων τουριστών από ό,τι οι άλλες χώρες... Μπορούμε να αισιοδοξούμε στον τουρισμό”.