Quantcast

Προσοχή σε νέα ηλεκτρονική απάτη - Υπόσχεται επιστροφή φόρου ενώ κλέβει προσωπικά στοιχεία - ΑΑΔΕ: Μην ανοίξετε αυτό το μήνυμα

Με νέο μπαράζ ηλεκτρονικών μηνυμάτων για δήθεν επιστροφή φόρου, επιτήδειοι επιχειρούν να εξαπατήσουν ανυποψίαστους φορολογούμενους και να τους αρπάξουν χρήματα.

«Σας γράφω για να σας ενημερώσω ότι η Ελληνική Φορολογική Υπηρεσία υπολόγισε τη φορολογική σας δήλωση και αποφάσισε ότι δικαιούστε επιστροφή φόρου. Παρακαλούμε κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για να επαληθεύσετε τα στοιχεία σας, ώστε να ξεκινήσουμε την επεξεργασία της επιστροφής σας. Αυτό θα εγγυηθεί ότι ο σωστός λογαριασμός θα λάβει την επιστροφή» είναι το μήνυμα που έχουν λάβει τις τελευταίες ημέρες φορολογούμενοι στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο.

Αποστολέας είναι το Gov.grWallet, που παραπέμπει στην Κεντρική Ηλεκτρονική Πύλη του Ελληνικού Δημοσίου, αλλά μια πιο προσεκτική ματιά στο mail του αποστολέα φανερώνει ότι το μήνυμα είναι από αλλού.

Κάποιοι που έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση και δικαιούνται επιστροφής, είναι εύκολο να πέσουν στην «παγίδα». Πατώντας στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο, θα «τσιμπήσουν» ένα κακόβουλο λογισμικό, που θα τους υποκλέψει «ευαίσθητα» δεδομένα. Αυτό που δεν πρέπει να κάνετε είναι να δώσετε πρόσβαση στον τραπεζικό σας λογαριασμό.

Με μήνυμά της η ΑΑΔΕ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου:

Παρακαλούμε για την άμεση προσοχή σας σε ηλεκτρονική αλληλογραφία που αποστέλλεται και αναγράφει ότι “η Εφορία υπολόγισε την φορολογική σας δήλωση και δικαιούστε επιστροφή φόρου“.

Πρόκειται για απόπειρα εξαπάτησης μέσω παραποίησης εικόνας και στοιχείων.

Για την προστασία σας:

ΜΗΝ ανοίξετε κανένα συνημμένο αρχείο του μηνύματος

ΜΗΝ επιλέξετε τυχόν προτεινόμενο σύνδεσμο (link)

Διαγράψετε ΑΜΕΣΩΣ το μήνυμα, καθώς είναι πλαστό και περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο”