Quantcast

«Ψυχρή σαν ένα κομμάτι πάγου»: Τι λένε στη φυλακή για την Ρούλα Πισπιρίγκου

Τα πρώτα 24ωρα στη φυλακή Κορυδαλλού διανύει η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία προφυλακίστηκε με απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα, κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.

«Ψυχρή σαν ένα κομμάτι πάγου». Έτσι περιγράφουν την Ρούλα Πισπιρίγκου άνθρωποι που βρέθηκαν κοντά της τις τελευταίες ώρες τόσο έξω όσο και μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με εργαζομένους στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού η Πισπιρίγκου είναι σχεδόν κατατονική.

«Δεν έχει εξάρσεις, δεν λύγισε, ούτε έβαλε τα κλάματα, όπως γράφτηκε. Ούτε βεβαίως χτυπά το κεφάλι της στον τοίχο από συντριβή» τονίζουν, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι βλέπουν έναν άνθρωπο που δείχνει να μην έχει καταλάβει το μέγεθος της τραγωδίας – με τον θάνατο των τριών παιδιών της- αλλά και τη δική της μοίρα.

«Δείχνει να είναι χαμένη σε έναν παράλληλο κόσμο που έχει φτιάξει η ίδια, σαν μια άμυνα που έχει χτίσει γύρω από τον εαυτό της. Ένα κάστρο, με την ίδια να αποκρούει κάθε κατηγορία και να φαντασιώνεται έναν κόσμο όπου κάποιοι άλλοι έκαναν κακό στα παιδιά της, χωρίς τη δική της συμμετοχή», τονίζουν σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου από προχθές βρίσκεται σε κελί δίπλα στο Αναρρωτήριο κι εκεί αναμένεται να μείνει για όσο διάστημα κρατήσει η προφυλάκισή της.

Οι πληροφορίες που έρχονται μέσα από τη φυλακή είναι ελάχιστες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Τα Νέα» η Πισπιρίγκου επιβεβαιώνει με τη στάση της μέσα στη φυλακή όσους πιστεύουν ότι ξέρει καλά να κρύβει μυστικά και ψέματα. Ότι ξέρει να κρύβει τα συναισθήματά της, ακόμη και αν έχουν χαθεί με τραγικό τρόπο τα τρία παιδιά της.

«Είναι αδιανόητο μια μητέρα που έχει χάσει τρία παιδιά να δείχνει τόσο κοντρολαρισμένη. Τόσο ψυχρή και υπολογίστρια, που ασχολείται μόνο με το τι θα πουν στην τηλεόραση και πώς θα εμφανιστεί η ίδια αθώα και όλοι οι άλλοι ένοχοι» λένε όσοι την είδαν τις τελευταίες ημέρες.