Quantcast

«Πέθανες υπέρ πατρίδος, αθάνατος»: Ράγισαν καρδιές οι γονείς του συγκυβερνήτη Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα στο «τελευταίο αντίο» - ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Το «τελευταίο αντίο» στον υποσμηναγό Μάριο-Μιχαήλ Τουρούτσικα, ο οποίος έχασε τη ζωή του στην πτώση του μοιραίου Phantom ανοιχτά της Ανδραβίδας τη Δευτέρα, λένε αυτή την ώρα στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Τριπόλεως συγγενείς και φίλοι.

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης γράφεται αυτήν την ώρα η τελευταία πράξη του δράματος της συντριβής του μοιραίου F-4 Phantom στην Ανδραβίδα στις 30 Ιανουαρίου, καθώς τελείται η εξόδιος ακολουθία για τον πρόωρα χαμένο υποσμηναγό Μάριο-Μιχαήλ Τουρούτσικα, όπου νωρίτερα έφθασε το σκεπασμένο με την ελληνική σημαία φέρετρο στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Τριπόλεως.  Παρόντες είναι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

Συγκλόνισαν οι επικήδειοι των γονιών του άτυχου υποσμηναγού.

«Πέθανες υπέρ πατρίδος, αθάνατος. Ήσουν ο γιος που θα ήθελε κάθε μάνα»  είπε με λυγμούς η μητέρα του.

 

«Δεν ξέρω πώς ένας κυνικός σαν εμένα γέννησε ένα τέτοιο άνθρωπο. Ο Μάριος είχε καταφέρει να εκμηδενίσει το φόβο από το λεξιλόγιο του, υπήρχε μόνο το εσείς. Ελπίζω η πατρίδα να τον μνημονεύει» είπε ο πατέρας του κλαίγοντας.

 

Το φέρετρο με τη σορό του υποσμηναγού πέρασε μπροστά από τα παραταγμένα αγήματα και υπό τον ήχο παρατεταμένων χειροκροτημάτων και πένθιμων ύμνων οδηγήθηκε στην εκκλησία.

 

Στις 9:40 έφτασαν στην εκκλησία οι συγγενείς του υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα, καθώς και πολλοί συνάδελφοί του άτυχου υποσμηναγού.

Συντετριμμένοι οι γονείς του 29χρονου υποσμηναγού έφτασαν στην εκκλησία κρατώντας φωτογραφία του παιδιού τους.

Ράγισαν καρδιές όταν οι γονείς πλησίασαν και άγγιξαν για λίγες στιγμές το φέρετρο.

Περιμετρικά του ναού έχουν τοποθετηθεί στεφάνια από λευκά λουλούδια, στολισμένα με μπλε και λευκές κορδέλες στα χρώματα της ελληνικής σημαίας. Στον Ιερό Ναό εκτός από συγγενείς και φίλους του 29χρονου δίνουν το «παρών» από νωρίς και απλοί πολίτες οι οποίοι αφήνουν το δικό τους μήνυμα στο βιβλίο των συλληπτήριων.