Πυρετώδεις προετοιμασίες στη Λαμία για την υποδοχή του Μητροπολίτη Συμεών

Με τις προβλεπόμενες τιμές, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019 στις 11:30’ π.μ. η τελετή ενθρόνισης του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμεών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Η επίσημη υποδοχή του νέου Ποιμενάρχη της Φθιώτιδας θα γίνει λίγο νωρίτερα το πρωί στις 11:00’ στην πλατεία Πάρκου, όπως είχε συμβεί και με τον προκάτοχό του μακαριστό κυρό Νικόλαο.

Για το σκοπό αυτό το μεσημέρι της Τρίτης (12/11) όλες οι εμπλεκόμενες αρχές συναντήθηκαν  στο χώρο της πλατείας να συζητήσουν λεπτομέρειες και να δουν από κοντά τα σημεία που θα στηθεί η ειδική εξέδρα, καθώς και τα σημεία που θα σταθούν οι επίσημοι, τα επίσημα αγήματα και η Δημοτική Φιλαρμονική.

Στην άτυπη αυτή υπαίθρια σύσκεψη πήραν μέρος οι εκπρόσωποι του νέου Μητροπολίτη, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητρόπολης, Α?δεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Νεόφυτος Ραφαηλίδης, ο ΓΕΠΑΔ Στερεάς Υποστράτηγος Γιώργος Κανέλλος, ο Αναπληρωτής Διευθυντής της ΔΑ Φθιώτιδας Α/Δ Βασίλειος Γόνης και όλοι οι Διοικητές των Υπηρεσιών του, ο Διευθυντής του 2ου ΕΓ του ΚΕΥΠ Συνταγματάρχης Δημήτριος Γουργιώτης, εκπρόσωποι του Δήμου, ο Μαέστρος της Φιλαρμονικής Δημήτρης Μαντάς, αλλά και τεχνικοί και ηχολήπτες που θα υποστηρίξουν την εκδήλωση.

Για τον ίδιο λόγο, λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε και νέα σύσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου Λαμιέων Ευθύμιου Καραΐσκου.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας, ο Σεβασμιότατος αναμένεται στην πόλη της Λαμίας στις 11:00’ ακριβώς και αναμένεται με πομπή στη συνέχεια να μεταβεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, όπου η ενθρόνισή του θα γίνει παρουσία του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κκ Ιερώνυμου και πλήθους ιεραρχών.

Δείτε το πρόγραμμα όπως ανακοινώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας.