Quantcast

Βίντεο ντοκουμέντο: Τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε τον Χαράλαμπο Ταϊγανίδη ανοιχτά της Ρόδου

Ο Έλληνας Παραολυμπιονίκης κολύμπησε 25 μίλια για να εκπληρώσει το τάμα του, ωστόσο μία τουρκική ακταιωρός παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα ανοιχτά της Ρόδου ακολουθώντας τον Χαράλαμπο Ταϊγανίδη για κάποια μίλια.

Το εγχείρημα να κολυμπήσει από την Ρόδο ως την ιερά μονή Πανορμίτη της Σύμης, ξεκίνησε σήμερα το πρωί ο Παραολυμπιονίκης Χαράλαμπος Ταϊγανίδης. Ο αθλητής έθεσε ως στόχο να διανύσει τα 25 μίλια, προκειμένου να παραδώσει το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Μεξικό, στον Αρχάγγελο Μιχαήλ της Σύμης.

Ο Παραολυμπιονίκης της κολύμβησης ξεκίνησε το ταξίδι του στη Σύμη λίγο μετά τις 7 το πρωί, ενώ στο πλευρό του βρισκόταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Καπελλάκης και ο χρυσός Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας.

Ωστόσο, εκτός από την πρόκληση του εγχειρήματος, ο Παραολυμπιονίκης είχε να αντιμετωπίσει και τις τουρκικές προκλήσεις. Συγκεκριμένα το Λιμενικό τους παραβιάζοντας τα ελληνικά χωρικά ύδατα έθεσαν σε κίνδυνο τον Ταϊγανίδη.

 

Η αδιανόητη πρόκληση έλαβε χώρα ανοιχτά της Ρόδου, όταν το τουρκικό σκάφος κινήθηκε ριψοκίνδυνα κοντά στον Έλληνα κολυμβητή, ο οποίος εκπλήρωνε το τάμα του στα ελληνικά νερά.

Η τουρκική ακταιωρός, σύμφωνα με το Open, παραβίασε, τα ελληνικά χωρικά ύδατα και για αρκετά μίλια ακολούθησε τον Παραολυμπιονίκη.

Ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης, στα 41 του χρόνια εκπλήρωσε το τάμα του, φτάνοντας στις 5.10 στην Ιερά Μονή Ταξιάρχη Μιχαήλ του Πανορμίτου, ενώ έγινε δεκτός με επευφημίες και χειροκροτήματα από τους προσκυνητές.