Quantcast

Ρώσος φαρσέρ: «Δεν έστειλα εγώ τα απειλητικά email» - Η live μετάδοση του άγριου ξυλοδαρμού του στην Περαία

Υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα σκευωρίας από άλλα άτομα.

Ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του, αφέθηκε ο 42χρονος Ρώσος YouTuber Vlad Urban, όπως είναι το πραγματικό του όνομα ή Vlada Saveliev όπως τον γνωρίζουν οι διαδικτυακοί του φίλοι, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, κατηγορούμενος για τα απειλητικά μηνύματα για τοποθέτηση βόμβας, που στάλθηκαν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» καθώς και σε έξι νοσοκομεία της Αττικής.

Οι κατηγορίες που του αποδόθηκαν ήταν σοβαρή διατάραξη ομαλής λειτουργίας υπηρεσίας (κατ' εξακολούθηση), διασπορά ψευδών ειδήσεων (κατ' εξακολούθηση), απόπειρα παρακώλυσης συγκοινωνιών και απειλή τέλεσης τρομοκρατικής πράξης, όλες στην πλημμεληματική τους μορφή.

«Δεν ήμουν εγώ, είναι ψεύτικα προφίλ»

Κατά την προανακριτική εξέταση, ο Vlada Urban υποστήριξε ότι έπεσε θύμα σκευωρίας από άλλα άτομα, ενώ η υπεράσπισή του απέδωσε την ενέργεια σε κόντρα με YouTubers.

Αυτό υποστήριξε μιλώντας και στον Alpha: «Ορκίζομαι ότι ποτέ δεν έκανα κάτι τέτοιο. Ολα ξεκίνησαν από τη Μόσχα και τώρα συνεχίζεται και στην Ελλάδα. Πίστευα ότι στην Ελλάδα θα ήταν ήρεμα και ότι θα έβρισκα την καινούρια μου ζωή. Επειδή μου αρέσει που ζω εδώ, αγαπώ την Ελλάδα. Εχθές πήγα στην Αστυνομία. Εκεί ήταν οι αστυνομικοί και αυτοί που ήρθαν από την Αντιτρομοκρατική. Ζήτησαν να μου κάνουν μερικές ερωτήσεις και εγώ δεν ήξερα περί τίνος πρόκειται, τι είχε συμβεί. Αρχισαν να μου δείχνουν τον λογαριασμό μου στο Facebook και μου είπαν ότι έγραψα μηνύματα στο αεροδρόμιο και νοσοκομεία. Δεν ήμουν εγώ! Είναι ψεύτικα προφίλ! Κάποιος το έκανε αυτό και αυτός ο κάποιος είναι εγκληματίας. Πήρε τις φωτογραφίες μου και έγραψε τις επιστολές», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Η κόντρα του με άλλους YouTubers , όπως είπε ο 42χρονος, είχε ως αποτέλεσμα τον άγριο ξυλοδαρμό του τον Σεπτέμβριο του 2021 από δύο άτομα στην Περαία. Την άγρια επίθεση ο γνωστός YouTuber την είχε καταγράψει σε live μετάδοση μέσα από το διαδικτυακό του κανάλι του «From Moscow to Europe».

Ο άγριος ξυλοδαρμός σε live μετάδοση

Το βίντεο δείχνει τον 42χρονο να περπατάει βράδυ σε κεντρικό δρόμο στην περιοχή της Περαίας όπου έχει παρκάρει το αυτοκίνητο του. Τότε τον πλησιάζουν δυο Έλληνες νεαρής ηλικίας με άγριες διαθέσεις και αφού αρχικά τον βρίζουν στη συνέχεια τον χτυπούν βίαια ακόμα και με ρόπαλο. Τις εικόνες με τα πρόσωπα των δυο νεαρών είδαν σε live μετάδοση οι χιλιάδες ακόλουθοι του Ρώσου.

Μετά την επίθεση οι δυο δράστες τράπηκαν σε φυγή, ενώ τον 42χρονο πλησίασαν αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού που κάλεσαν αμέσως την αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Ο Vlada Urban μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν πως έφερε σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και σε όλο το σώμα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του, ο Ρώσος YouTuber έχει πέντε κανάλια στην πλατφόρμα και ένα κανάλι gaming, με πρώτο σε προτιμήσεις να είναι το κανάλι «Από τη Μόσχα στην Ευρώπη. Η ζωή από την αρχή». Πολλά από τα βίντεο έχουν γυριστεί μέσα στο σπίτι, όπου ζει με τους δικούς του, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.