Quantcast

Αυτό είναι το πόρισμα για τις δολοφονίες Μαλένας και Ίριδας - «Έπνιξαν τα παιδιά με βίαιο τρόπο»

Ολόκληρο το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη-Καλόγρηα στο οποίο φέρεται να στοιχειοθετείται η δολοφονία των άλλων δυο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη- Πισπιρίγκου αποκαλύπτει το real.gr.

Μάλιστα ένα σημαντικό κομμάτι αφορά στα σημάδια που είχαν τα δυο παιδιά, εν προκειμένω η Ίριδα 6,5  μηνών και η Μαλένα 3,5 ετών, στην κορυφή της μύτης και στο μάγουλο αντίστοιχα, τα οποία καταδεικνύουν τον εξωγενή παράγοντα που επέφερε στα δυο παιδιά τον θάνατο.

Πιο αναλυτικά, για τον θάνατο της Μαλένας το πόρισμα αναφέρει: «Συμπερασματικά για τον θάνατο της Μαρίας – Ελένης τόσο κατά τον νεκροψιακό νεκροτομικό έλεγχο όσο και από τις δύο παθολογοανατομικές εξετάσεις απο δύο διαφορετικούς παθολογοανατόμους αποκλείστηκε η παθολογική αιτία θανάτου. [….]. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η δια αποκλεισμού διάγνωση η οποία από μόνη της είναι επαρκής, ώστε να τεθεί ο ασφυκτικός μηχανισμός ως αιτία θανάτου, επιβεβαιώνεται από τα περαιτέρω ευρήματα, τον νεκροψιακό φωτογραφικό έλεγχο και οδηγεί τη διαγνωστική σκέψη σε ασφυξία δι αποφράξεως των έξω στομίων των αεροφόρων οδών».

Όσον αφορά την Ίριδα, επισημαίνεται πως «από το φωτογραφικό υλικό προκύπτουν κακώσεις κατά τον στοματικό βλεννογόνο – άνω χείλος του στόματος, αριστερά της μεσότητας, ενώ δίνεται η εντύπωση δύο εκδορών στη βάση του αριστερού ρώθωνα. Οι ως άνω κακώσεις παρέχουν χαρακτήρες αιμορραγικής διήθησης – δηλαδή είναι εν ζωή γενόμενες κακώσεις. […..]. Το πανάκι που μας απεστάλη και το οποίο έχει βρεθεί στην κούνια του βρέφους αφορά υφασμάτινο τύπου πετσετέ – λευκού χρώματος διαστάσεων 23Χ20 εκατοστών. Το πανάκι αυτό έφερε ευμεγέθεις κηλίδες βιολογικού υλικού , απεστάλη για ανάλυση DNA έφερε κηλίδες αίματος ενώ διαπιστώθηκε και η παρουσία σίελου. Τα ως άνω βιολογικά υλικά ανήκουν στην Ίριδα. Η παρουσία, ικανής ποσότητας συνδέεται ευθέως με το ανευρεθεν τραύμα στο βλεννογόνο του στόματος και συνηγορεί υπερ προηγηθείσας άσκησης ισχυρής πίεσης με αυτό. [….]. Με βάση τη μεθοδολογία κατά πάγια τακτική ακολουθείται και ακολουθήσαμε και εμείς στη συγκεκριμένη περίπτωση, οδηγούμαστε στη διάγνωση βίαιου – στερητικού μηχανισμού θανάτου (ασφυκτικού)».

Δείτε αναλυτικά το πόρισμα: