Quantcast

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ο «εμφύλιος» των ιατροδικαστών, το άλλοθι της Δήμητρας και οι υποψίες των αστυνομικών -Βίντεο

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου φέρεται να προσπάθησε να δώσει άλλοθι στην αδελφή της για τη δολοφονία της Ίριδας, ενώ προσπάθησε να την καλύψει και για τους θανάτους Μαλένας και Τζωρτζίνας, σύμφωνα με πληροφορίες.

Στην τελική του ευθεία μπαίνει το θρίλερ με τα τρία νεκρά παιδιά από την Πάτρα μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος Καρακούκη – Καλόγρηα για τον θάνατο της Ίριδας και της Μαλένας αλλά και την μαραθώνια κατάθεση της αδερφής της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρας την ώρα που η μητέρα των παιδιών, Ρούλα βρίσκεται προφυλακισμένη για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Ο συνήγορος της κατηγορουμένης, Όθωνας Παπαδόπουλος αλλά και ο ιατροδικαστής Παντελής Αλεξάνδρου, μίλησαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις. 

«Πόλεμος» μεταξύ των ιατροδικαστών

Ο κ. Αλεξάνδρου ανέφερε σχετικά με την κόντρα μεταξύ των ιατροδικαστών ότι «οι ενδείξεις δεν είναι αποδείξεις, λείπει το πλήρες κείμενο της ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης για τα δύο παιδιά» ενώ τόνισε πως «τα επιμέρους ευρήματα ήταν αυτά που έδωσαν την τελική αιτία θανάτου, όμως η ηπατική ανεπάρκεια ακόμη και η αγενεσία φλεβόκομβου για τα οποία τόσος λόγος έχει γίνει θα μπορούσαν να αποτελούν ένα μέρος, ο μηχανισμός του θανάτου ήταν διαφορετικός».

 

Παράλληλα, ο συνήγορος της 33χρονης δήλωσε ότι «η οικογένεια έλαβε τις απαντήσεις που έπρεπε μετά ακριβώς από τους θανάτους των δύο παιδιών, μέσω των σημαντικών δημοσίων εγγράφων που είναι οι ιατροδικαστικές εκθέσεις που δόθηκαν τότε» ενώ επεσήμανε πως «για μας υπάρχουν δύο κατηγορίες ειδικών, αυτοί που το είδαν με τα μάτια τους και όλοι οι υπόλοιποι». 

Σε αυτό απάντησε ο ιατροδικαστής Αλεξάνδρου αναφέροντας ότι «η μελέτη ενός φακέλου και αυτό που βλέπει ο ιατροδικαστής που κάνει την νεκροτομή είναι το ίδιο σημαντικά». 

 

Η αντίδραση της Πισπιρίγκου

Σχετικά με την αντίδραση της Ρούλας Πισπιρίγκου στο πόρισμα που μιλά για ασφυκτικούς θανάτους «η Ρούλα δεν εξηγεί την ασφυξία, είναι η πρώτη φορά που η οικογένεια ακούει λέξεις όπως "ασφυκτικός θάνατος" και ''εγκληματική ενέργεια"» ανέφερε και συνέχισε λέγοντας ότι «δεν έχουμε το πόρισμα ακόμη στα χέρια μας, όταν θα το έχουμε θα τοποθετηθούμε, όμως υπάρχουν ακόμη δύο κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν το αν επιβεβαιώνονται τα παθολογικά αίτια και το ποια στοιχεία οδήγησαν στο επιστημονικό συμπέρασμα». 

«Η Ρούλα χρησιμοποίησε την αδελφή της ως άλλοθι για τον θάνατο της Ίριδας»

«Το πλέον πιθανό είναι η Ρούλα να χρησιμοποίησε την αδελφή της και μάλιστα εν αγνοία της, ως άλλοθι, για να καλύψει τον θάνατο της Ίριδας». Με αυτές τις λέξεις σκιαγραφεί το προφίλ, τόσο της Ρούλας Πισπιρίγκου όσο και της αδελφής της Δήμητρας, πρόσωπο που έχει απόλυτη γνώση των ερευνών για την υπόθεση της Πάτρας, ιδιαίτερα έπειτα από την πολύωρη κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου, σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr. 

Όσον αφορά στην κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου, φαίνεται να είναι «καρμπόν» με την αρχική κατάθεση που είχε δώσει στους αστυνομικούς στην Πάτρα, έπειτα από τον θάνατο του βρέφους της οικογένειας, εν προκειμένω της μόλις 6 μηνών Ίριδας, για την οποία το πόρισμα των ιατροδικαστών αναφέρει πως πρόκειται για ασφυκτικό και μάλιστα βασανιστικό θάνατο για το μωράκι.

 

Οι όποιες αντιφάσεις στην χθεσινή μαραθώνια κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου έχουν να κάνουν με αποκλίσεις λεπτών στις ώρες, που βρήκε το παιδί νεκρό στην κούνια του, την ώρα που την πήρε τηλέφωνο η αδερφή της προκειμένου να ξυπνήσει το βρέφος ώστε να το ταΐσει και τέλος την ώρα ειδοποίησης του ΕΚΑΒ, αλλά και του Μάνου Δασκαλάκη, o οποίος την προηγούμενη ημέρα είχε μαζέψει τα πράγματά του και είχε φύγει από το σπίτι.

Παράλληλα φέρεται να εξέφρασε την απόλυτη πεποίθησή της πως η αδελφή της είναι αθώα και δεν έχει ουδεμία σχέση με τους θανάτους των τριών παιδιών της οικογένειας.

Κατά συνέπεια, η κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου μαζί με συμπληρωματικές καταθέσεις ιατρών, αλλά και της πρωταγωνίστριας αυτής της συγκλονιστικής υπόθεσης, εν προκειμένω της Ρούλας Πισπιρίγκου, που θα δώσει σε κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής που θα μεταβεί στον Κορυδαλλό, φαίνεται να κλείνει τον φάκελο της υπόθεσης, όσον αφορά στην προκαταρκτική έρευνα και αναμένεται να παραδοθεί στον εισαγγελέα και τον ανακριτή αν όχι στο τέλος της εβδομάδας που διανύουμε στις αρχές της επομένης.

Από εκεί και έπειτα οι δικαστικές Αρχές είναι αυτές που θα αποφασίσουν αν θα ασκηθούν νέες ποινικές διώξεις και βέβαια σε ποιους.

«H Δήμητρα Πισπιρίγκου προσπάθησε να δώσει άλλοθι στην αδερφή της»

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, η Δήμητρα Πισπιρίγκου στη μαραθώνια κατάθεσή της, προσπάθησε να δώσει άλλοθι στην αδερφή της.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η Δήμητρα Πισπιρίγκου είπε στις Αρχές πως εκείνο το πρωί σηκώθηκε στις 7:30 το πρωί ακούγοντας το κλάμα του μωρού και πως η Ρούλα Πισπιρίγκου τη ρώτησε «θα πάω εγώ ή εσύ στο παιδί;».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Δήμητρα Πισπιρίγκου, ουσιαστικά δεν της «αποδίδει δολοφονική πρόθεση» διότι η Ρούλα Πισπιρίγκου ρώτησε για το ποια από τις δύο θα πήγαινε να ελέγξει αν χρειάζεται κάτι το παιδί.

Ποια θα είναι η ποινή της Ρούλας εάν βρεθεί ένοχη και για τις τρεις δολοφονίες

Ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στο Mega, σημείωσε πως πρόκειται για μια δυσάρεστη υπόθεση. «Είναι πάρα πολύ δυσάρεστη ιστορία. Είναι το μόνο θέμα που ενδιαφέρει την κοινή γνώμη. Δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ο Έλληνας ότι μια μάνα μπορεί να αφαιρέσει τη ζωή σε τρία της παιδιά και όλοι ευχόμαστε να μη συμβαίνει», τόνισε. 

Παράλληλα, ο κ. Δημητρακόπουλος έκανε λόγο για περίπτωση μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα, για δολοφονίες με δόλο και σχεδιασμό.

Ο γνωστός ποινικολόγος αναφέρθηκε στη διάρκεια της ποινής της Ρούλας Πισπιρίγκου. «Αν βρεθεί ενοχή για τρεις δολοφονίες, θα λάβει τρεις ισόβιες. Θα εκτίσει πραγματική φυλακή 25 χρόνια. Είναι η οροφή, δεν υπάρχει ποινή μεγαλύτερη από την ισόβια, Ό,τι και να κάνει, αν είναι τρεις ισόβιες, θα κάτσει μέσα 25 χρόνια».

«Έρχονται νέες διώξεις»

Ειδικοί εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται μέσα στο επόμενο διάστημα να ασκηθούν «νέες διώξεις», καθώς «οι κεραίες των κινητών φαίνεται πως έχουν ''μιλήσει''» και έχουν προσφέρει νέα στοιχεία για τη θέση των εμπλεκόμενων. 

«Άλλα ξέρουμε, άλλα υπάρχουν και άλλα θα γίνουν τελικά…», ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας CSI, Μανώλης Σφακιανάκης.

«Υπάρχουν κι άλλοι ύποπτοι»

«Οι ανατροπές δεν έχουν τελειώσει ακόμα στην υπόθεση της Πάτρας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μανώλης Σφακιανάκης, μιλώντας στο Mega, εκφράζοντας μάλιστα τη θεωρία ότι «υπάρχουν κι άλλα άτομα που θα βρεθούν στη θέση του κατηγορούμενου, πιθανώς δύο με τρία ατόμα, με το κατηγορητήριο σε κάποιες περιπτώσεις να είναι σε βαθμό κακουργήματος και αλλού σε βαθμό πλημμελήματος».

«Οι συλλήψεις θα έρθουν όταν η Αστυνομία θα έχει δέσει το κατηγορητήριο»

Ο κ. Σφακιανάκης μάλιστα προχώρησε σε μία ειδοποιό διαφορά που έχει παρατηρήσει στη στάση της Αστυνομίας σε σχέση με την αρχή. «Χαρακτηριστικό είναι ότι αρχικά υπήρχε μία ροή πληροφοριών, η οποία τώρα έχει ανακοπεί. Αυτό που δεν ξέρουμε ακόμα είναι τι έχουν δείξει τα ψηφιακά πειστήρια για το έγκλημα της Πάτρας», σημείωσε. «Οι συλλήψεις θα "έρθουν" όταν η Αστυνομία θα έχει δέσει το κατηγορητήριο και για τους υπόλοιπους», υπογράμμισε.

Tην ίδια εκτίμηση εξέφρασε και ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ. «Πήραμε κατάθεση για δεύτερη φορά. Οι έμπειροι συνάδελφοί μου ξέρουν τι ρωτούν και γιατί. Και μετά καταλήγουν σε ένα συμπέρασμα», τόνισε. 

Παράλληλα, ο κ. Μαυροειδάκος ανέφερε ότι η Δήμητρα Πισπιρίγκου κατέθεσε με την ιδιότητα του μάρτυρα, σημειώνοντας ότι μέχρι την Παρασκευή πόρισμα και καταθέσεις θα αποσταλούν στους εισαγγελείς. «Δεν θα κληθούν άλλοι να καταθέσουν. Και αν σε κάποιον από όσους έχουν δώσει κατάθεση, αποδοθεί η ιδιότητα του υπόπτου, τότε θα ακολουθήσουν νέες διώξεις», είπε.