Σάμος: Νέα στοιχεία για την τραγωδία της συντριβής του Τσέσνα με τους δύο νεκρούς - ΒΙΝΤΕΟ

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την τραγωδία με την πτώση του Τσέσνα στη Σάμο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται η ιστοσελίδα samosvoice.gr, το μονοκινητήριο αεροσκάφος βρισκόταν σε φάση προσγείωσης στο αεροδρόμιο “Αρίσταρχος”, όταν έγινε η έκρηξη πιθανόν στον κινητήρα με αποτέλεσμα να γίνει κομμάτια και να πέσει στη θάλασσα.

Οι δύο επιβάτες του Τσέσνα εντοπίστηκαν νεκροί. Πρόκειται για έναν άνδρα και μία γυναίκα που είχαν ξεκινήσει από την περιοχή Χάιφα του Ισραήλ με προορισμό τη Σάμο.

Το χρονικό της τραγωδίας με το Τσέσνα στη Σάμο

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ειδοποίησε την Πολεμική Αεροπορία ότι έχει χαθεί το ίχνος του Τσέσνα από τα ραντάρ, στην θαλάσσια περιοχή της Σάμου κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία προσγείωσης.

Η Πολεμική Αεροπορία σήκωσε ένα ελικόπτερο Super Puma για τον εντοπισμό του αεροπλάνου, ενώ στο σημείο έσπευσαν και δύο πλωτά του Λιμενικού.

Δείτε πλάνα από την επιχείρηση εντοπισμού του αεροσκάφους  από το Samosvoice.gr

Η πορεία του Τσέσνα από το Ισραήλ προς τη Σάμο

Το αεροσκάφος με κωδικό 4X-CHZ αναχώρησε από μικρό αεροδρόμιο κοντά στη Χάιφα του Ισραήλ το απόγευμα της Δευτέρας. Δείτε σε αναπαραγωγή πατώντας εδώ το play στο Playback of flight, την πορεία του μοιραίου αεροσκάφους.

Στο τέλος φαίνεται ότι στις 19:57 το αεροσκάφος, ενώ κινούνταν κοντά στο Αγαθονήσι, σταμάτησε ξαφνικά νε εκπέμπει σήμα στο fligh24radar.com