Quantcast

Πρόεδρος Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών: Με τα τρένα θα μεταφερθούν οι διασωληνωμένοι!

Σε μια αποκάλυψη που σοκάρει προχώρησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών, Γρηγόρης Σαραφιανός μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1, λίγα λεπτά μετά την απόφαση του υπουργείου Υγείας να προχωρήσει στην επίταξη δύο κλινικών στη Θεσσαλονίκη.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, με τα τρένα που είναι σε αναμονή στον σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης θα μεταφερθούν στην Αθήνα διασωληνωμένοι ασθενείς!

Σύμφωνα με τον κ. Σαραφιανό, ήδη γίνονται μετατροπές στα βαγόνια, αλλά το ζήτημα είναι «πώς θα… επιβιώσουν» οι διασωληνωμένοι οι οποίοι θα χρειαστεί να μεταφερθούν σε άλλες πόλεις με τον σιδηρόδρομο.

Ο κ. Σαραφιανός - ο οποίος είχε μόλις ενημερωθεί πως μια από τις δύο κλινικές που επιτάχθηκαν είναι η δική του - εξήγησε  τους λόγους για τους οποίους οι κλινικάρχες απάντησαν αρνητικά στο αίτημα του υπουργείου να διαθέσουν κρεβάτια για ασθενείς με κορωνοϊό, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον κίνδυνο της διασποράς του ιού.

Επίσης ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών, έκανε λόγο για έλλειψης προετοιμασίας σε κεντρικό επίπεδο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ αποκάλυψε ότι έχει εγκαταλειφθεί το σχέδιο περί ανάπτυξης κλινών στο Βελλίδειο και ότι την Τετάρτη σταμάτησαν οι εργασίες ανακατασκευής που είχαν αρχίσει στο παλαιό κτίριο του «Λοιμωδών».

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Γρηγόρης Σαραφιανός στη Μαρία Σαμολαδά: