Quantcast

Σε αυλές και μπαλκόνια και αυτό το Πάσχα - Η κυβέρνηση δεν ρισκάρει διάδοση του κορωνοϊού

Όλα πλέον δείχνουν ότι η απόφαση έχει ληφθεί. Θα κάνουμε και αυτό το Πάσχα σε αυλές και μπαλκόνια, μακριά από τα χωρίς, αφού μετακινήσεις δεν πρόκειται να επιτραπούν.

Η κυβέρνηση, με την προτροπή των περισσοτέρων λοιμωξιολόγων, δεν θέλει να πάρει ρίσκα, έχοντας υπόψιν το άνοιγμα των σχολείων και της εστίασης στις 10 Μαΐου, και του ανοίγματος του τουρισμού λίγες μέρες αργότερα, στις 14 Μαΐου όπως είναι ο προγραμματισμός. 

Τα σενάρια για μετακινήσεις από νομό σε νομό το Πάσχα πάνε πιο πίσω, έχοντας και ανησυχητικά μηνύματα από τις προθέσεις του κόσμου, που καταγράφονται ακόμη και σε δημοσκοπήσεις , για μαζική έξοδο εκδρομέων από τα αστικά κέντρα, γεγονός που θα επιβαρύνει επιδημιολογικά την κατάσταση, οδηγώντας ακόμη και σε κατάρρευση το ήδη επιβαρυμένο σύστημα Υγείας.

Τις πληροφορίες ενίσχυσε και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, ο οποίος μετά το τετ α τετ που είχε τη Δευτέρα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μιλώντας σε δημοσιογράφους, εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό, μιλώντας για συμβιβασμό με την Πολιτεία ώστε  οι ναοί να λειτουργήσουν με μέτρα.

Όσον αφορά στις μετακινήσεις από νομό σε νομό εκτίμησε ότι  δεν θα επιτραπούν, επεσήμανε ωστόσο ότι δεν είναι μόνο αυτοί που θέλουν να ταξιδέψουν και δεν τους αφήνουν αλλά και οι κάτοικοι χωριών και νησιών που φοβούνται τους ταξιδιώτες. "Ας κάνουμε υπομονή και ο Μάιος θα είναι καλύτερος" είπε.

Ανάσταση σε εξωτερικούς χώρους και επιτάφιοι στα προαύλια

Μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες κατά την αποχώρησή του από τη Βουλή όπου παρευρέθη στα εγκαίνια της Έκθεσης για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών δήλωσε ότι κατά τη συνομιλία του με τον Πρωθυπουργό υπήρξε συμφωνία και η Εκκλησία θα κάνει ένα συμψηφισμό ώστε να υπάρξει μεν μεγαλύτερη ελευθερία αλλά να  μην ταράξει τα μέτρα.

Συγκεκριμένα ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει γύρω και όχι εντός των ναών.

Οι φόβοι των ειδικών

Οι περισσότεροι λοιμωξιολόγοι εμφανίζονται αρνητικοί στο να επιτραπούν οι μετακινήσεις, αφού το επιδημιολογικό φορτίο εξαιτίας του κορωνοϊού παραμένει υψηλό, ενώ εκτιμούν ότι η πίεση που συνεχίζει να δέχεται το ΕΣΥ θα διαρκέσει τουλάχιστον και το επόμενο 15νθήμερο.

Επίσημες ανακοινώσεις την Παρασκευή

Η εισήγηση των λοιμωξιολόγων αναμένεται εντός της εβδομάδας, ενώ οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης αναμένεται να ανακοινωθούν την ερχόμενη Παρασκευή.

Κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, το μεσημέρι της Δευτέρας, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ζήτησε να μην προτρέχουμε. Οι αποφάσεις για το Πάσχα θα ληφθούν εντός της εβδομάδας, αφού αξιολογηθούν όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα, δήλωσε, προαναγγέλλοντας πως θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις, επίσης μέσα στην εβδομάδα.