Quantcast

Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο – Διατάχθηκε ΕΔΕ σε βάρος του

Με ανακοίνωσή του το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έκανε γνωστό πως διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος του αστυνομικού, που πυροβόλησε τον 16χρονο στη Θεσσαλονίκη.

Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό, ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Σχετικά με σύλληψη αστυνομικού για περιστατικό τραυματισμού ημεδαπού που έλαβε χώρα σήμερα Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, ανακοινώνεται ότι, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος του, ενώ παράλληλα τέθηκε σε διαθεσιμότητα».

Σοβαρά επεισόδια έξω από το Ιπποκράτειο - Βίντεο

Φωτιά σε κάδους απορριμμάτων έξω από το Ιπποκράτειο έβαλαν άτομα που συγκεντρώθηκαν στο σημείο, με αφορμή το βαρύ τραυματισμό από σφαίρα κατά τη διάρκεια αστυνομικής καταδίωξης του 16χρονου Ρομά που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση σε ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Η κυκλοφορία διακόπηκε στην οδό Κωνσταντινουπόλεως και τα άτομα παραμένουν στο οδόστρωμα φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας.

Όπως αναφέρει το grtimes.gr  οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης προκειμένου να στήσουν οδοφράγματα, ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα προμηθεύονταν διάφορα υλικά από το εσωτερικό τους, όπως πέτρες και άλλα αντικείμενα τα οποία εκσφενδόνισαν προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Το χρονικό της καταδίωξης

Ο 16χρονος, τα ξημερώματα, έφυγε από βενζινάδικο επί της οδού Μοναστηρίου, χωρίς να πληρώσει τα καύσιμα που έβαλε. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία, σύμφωνα με την οποία το όχημα εντοπίστηκε στην περιοχή, ωστόσο ο ανήλικος οδηγός αγνόησε τα σήματα να σταματήσει και ανέπτυξε ταχύτητα. Καθώς έφτασε στη Συμμαχική οδό, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επιχείρησε να εμβολίσει περιπολικό, ενώ οι αστυνομικοί, στην προσπάθειά τους να τον ακινητοποιήσουν, έριξαν πυρά, όπως ανέφερε το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Ο 16χρονος έχασε τον έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω σε τοιχίο και στη συνέχεια να διακομιστεί σοβαρά τραυματισμένος στο Ιπποκράτειο.

Βίντεο ντοκουμέντο- H στιγμή που ο 16χρονος φεύγει από το βενζινάδικο

Βίντεο ντοκουμέντο από τη φυγή του 16χρονου, ο οποίος πυροβολήθηκε από αστυνομικό της ΕΛΑΣ μετά από καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη, ήρθε στο φως της δημοσιότητας. 

Οι εικόνες στο βίντεο που παρουσίασε το Mega είναι λίγα δευτερόλεπτα αφότου ο 16χρονος έχει βάλει βενζίνη και φεύγει. 

 

Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, ο 16χρονος υποβλήθηκε σε πολύωρη επέμβαση, κατά την οποία αφαιρέθηκε σφαίρα από το κεφάλι και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ ενηλίκων του Ιπποκρατείου.

Ο αστυνομικός που έκανε χρήση όπλου συνελήφθη.

 

Οργή από συγγενείς του 16χρονου: «Το παιδί είναι ετοιμοθάνατο»

Γονείς, συγγενείς και φίλοι του ανηλίκου βρίσκονται αυτήν την ώρα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όπου περιμένουν με αγωνία να μάθουν τα νεότερα για την υγεία του άτυχου παιδιού.

Όπως είπε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους έξω από το νοσοκομείο, ο πρόεδρος του Οικισμού «Αγία Σοφία», ο 16χρονος μετέβη σε πρατήριο προκειμένου να βάλει βενζίνη.

«Το παιδί ήταν σπίτι στις 02:30. Αυτοί λένε ότι από τη μια το κυνηγούσαν», είπε μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το GRTimes.

Ανέφερε ότι «δεν ξέρουμε αν δεν είχε λεφτά αλλά, αν δεν είχε, έπρεπε να του ρίξουν στο κεφάλι;».

Οπως είπε, «το παιδί είναι ετοιμοθάνατο. Είναι μέσα στην εντατική».