Quantcast

Σεισμός 5,9 Ρίχτερ στην Ελασσόνα: Δεύτερη νύχτα αγωνίας πέρασαν οι κάτοικοι – Τι λέει ο καθηγητής Λέκκας για τη νέα δόνηση

Σε επιφυλακή είναι οι επιστήμονες μετά τον  νέο ισχυρό σεισμό μεγέθους 5,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Ελασσόνα, το βράδυ της Πέμπτης.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας δεν ήταν μετασεισμός αλλά ένας νέος σεισμός που προήλθε από την ενεργοποίηση ενός καινούργιου κλάδου του ρήγματος της περιοχής, του βορειοδυτικού. 

Μιλώντας στο realfm 97,8, ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ τόνισε ότι ο νέος ισχυρός σεισμός στην Ελασσόνα δεν είναι στο ίδιο ρήγμα με τον χθεσινό

«Είναι στον κλάδο ενός ρήγματος, ο οποίος κλάδος ενεργοποιήθηκε χωρίς να είναι γνωστός και δεν έχει χαρτογραφηθεί στην επιφάνεια. Σε εκείνο τον κλάδο ακριβώς προς την Βερδικούσσα είχαμε την εκδήλωση αυτού του σεισμού που είναι 5,8 με 5,9 Ρίχτερ» ανέφερε ο κ. Λέκκας.

Και πρόσθεσε: "Εκείνο το οποίο προκύπτει είναι ότι πρέπει να υπερεκτιμήσουμε την κατάσταση, να δούμε ακριβώς το τι συμβαίνει στην περιοχή και να καταγράψουμε τις διεργασίες για να μπορέσουμε να έχουμε τις ανάλογες επιχειρησιακές δράσεις".

Οι αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις που επανέφεραν το φόβο το βράδυ της Πέμπτης, μετά τον πρώτο ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ, έβγαλαν και πάλι τους Λαρισαίους στους δρόμους, στα πάρκα και τις πλατείες.