Σεισμός στη Σάμο - Μαρτυρία του πυροσβέστη που βρήκε τα δύο παιδιά: Είμαστε άνθρωποι και επηρεαζόμαστε

«Τα συναισθήματα την ώρα της δουλειάς μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα, αλλά είμαστε άνθρωποι και επηρεαζόμαστε» δήλωσε στον ΣΚΑΪ συναισθηματικά φορτισμένος ο Γιώργος Μιαούλης, προϊστάμενος πυροσβεστικής Σάμου, ο οποίος βρήκε τα δύο νεκρά παιδιά.

"Το σημείο είναι γεμάτο στενά που οδηγούν στην παραλία, και υπάρχουν πολλά ετοιμόρροπα σπίτια. Τα παιδιά είχαν επιλέξει να καθίσουν σε ένα σκαλοπάτι όταν κατέρρευσε παρακείμενο κτίριο. Μάλιστα, ο πατέρας του αγοριού, που είναι δημοσιογράφος ήταν πλησίον του σημείου" ανέφερε ο κ. Μιαούλης.

"Ειδοποιηθήκαμε από τηλεφώνημα και μέσα στο λεπτό σπεύσαμε στο σημείο... Έχουμε διασωστικό εξοπλισμό. Έγινε χειρουργική επέμβαση πετραδάκι – πετραδάκι απομακρύναμε τα συντρίμμια και απεγκλωβίσαμε τα άτομα" δήλωσε. "Από τις τσάντες τους που ήταν στα σκαλοπάτια καταλάβαμε ότι αντιλήφθηκαν τον σεισμό και μάλλον σηκώθηκαν… Ήταν μικρό το στενό, 2,5 με 3 μέτρα. (Τα παιδιά) παραδόθηκαν στο ΕΚΑΒ στους διασώστες. Ο μηχανισμός αντέδρασε άμεσα το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και ο κ. Χαρδαλιάς είναι εδώ" σημείωσε ο κ. Μιαούλης.