Quantcast

Σεισμός στην Εύβοια: Αισθητός και στην Αττική

Σεισμός έγινε αισθητός στις 10:38 της Πέμπτης, σε πολλές περιοχές της Αττικής, της Βοιωτίας και φυσικά της Εύβοιας, όπου ήταν και το επίκεντρο της δόνησης.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στην Εύβοια και συγκεκριμένα σε απόσταση 8 χιλιομέτρων από την περιοχή των Ζαράκων.

Το επίκεντρο βρίσκεται στην περιοχή που έδωσε τους σεισμούς των τελευταίων ημερών του Νοεμβρίου, ενώ απο τον ίδιο εστιακό χώρο προήλθε και η χθεσινή δόνηση των 4,3 Ρίχτερ.

Το μέγεθος του σεισμού αρχικά μετρήθηκε αυτομάτως σε 3,8 βαθμούς της Κλίμακας Ρίχτερ, ωστόσο λιγο αργότερα υπολογίστηκε σε 3,6 Ρίχτερ.

Είχε προηγηθεί στις 10:04 σεισμός εντάσεως 3,7 Ρίχτερ, με επίκεντρο από την ίδια περιοχή.

Ο ισχυρότερος σεισμός των προηγούμενων ημερών απο το ίδιο επίκεντρο ήταν εντάσεως 5 Ρίχτερ.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίστηκε στα 5 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Παπαδόπουλος: Ομαλή η μετασεισμική ακολουθία στην Εύβοια

Καθησυχαστικοί είναι οι σεισμολόγοι για τους σεισμούς μέχρι 4,3 Ρίχτερ που σημειώθηκαν χθες το βράδυ και σήμερα στην περιοχή της Ευβοίας. Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι είναι μετασεισμοί του σεισμού μεγέθους 5 Ρίχτερ που σημειώθηκε το βράδυ της 29ης Νοεμβρίου. «Έχουμε, τόνισε, μια ομαλή μετασεισμική ακολουθία και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας».