Quantcast

Σέρβοι τουρίστες στην Αιδηψό: «Είμαστε ύποπτα κρούσματα, κάντε μας τεστ» - Το χαρτί που κρατούσαν

Ένα πραγματικό θρίλερ εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες στην Εύβοια με το ζευγάρι Σέρβων τουριστών που έφθασε στην Ελλάδα λίγες ώρες πριν κλείσουν τα σύνορα και διέμενε στην Αιδηψό, όπου βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό.

Το ζευγάρι έφθασε στο νοσοκομείο της Λαμίας με ταξί, με τις Αρχές να επιδίδονται σε αγώνα δρόμου προκειμένου να βρουν τον οδηγό του οχήματος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, οι Σέρβοι τουρίστες, οι οποίοι δεν μιλούν Ελληνικά, κρατούσαν χαρτί, το οποίο έγραφε ότι είναι ύποπτοι για κορωνοϊό και με αυτό να μετακινούνταν στην περιοχή, ενώ αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι το ζευγάρι χρησιμοποίησε δύο ταξί, ένα για πάει στο Κέντρο Υγείας της Ιστιαίας και ένα άλλο για να πάει στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Την ίδια στιγμή η αγροτική γιατρός που τους εξέτασε στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας ανέφερε ότι ήρθε σε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ για το πώς πρέπει να χειριστεί το περιστατικό. Σύμφωνα με την γιατρό, ο ΕΟΔΥ της είπε να πάνε με ταξί στη Λαμία, καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο.

Σε σύσκεψη οι τοπικοί φορείς

Τα γεγονότα αυτά οδήγησαν τους τοπικούς φορείς σε σύσκεψη, προκειμένου να διαπιστωθεί τι θα γίνει με το γκρουπ των Σέρβων με το οποίο ταξίδευε το ζευγάρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το γκρουπ των τουριστών βρίσκεται σε ξενοδοχείο καραντίνας της περιοχής, με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να βρίσκεται εκεί και να κάνει τους απαραίτητους ελέγχους.

Όσοι βρεθούν θετικοί στον ιό θα παραμείνουν στο ξενοδοχείο καραντίνας, ενώ οι υπόλοιποι θα μεταφερθούν σε άλλα καταλύματα.