Quantcast

Σέρρες: Άνοιξαν νέους χώρους ταφής για τα θύματα του κορωνοϊού - ΒΙΝΤΕΟ

Στο άνοιγμα νέων χώρων ταφής προχώρησε ο δήμος Σερρών στα Β’ κοιμητήρια, για να ταφούν τα θύματα του κορωνοϊού. 

Σύμφωνα με το epilogestv, έχουν ήδη δημιουργηθεί 35 νέοι τάφοι στην άκρη του κοιμητηρίου, στο πλαίσιο σχεδίου ετοιμότητας για ενδεχόμενη αυξημένη ανάγκη ταφής.

«Εδώ και δύο μέρες το μηχάνημα του δήμου έχει ανοίξει 35 θέσεις ταφής στην άκρη του κοιμητηρίου. Εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Διαμορφώνεται ο χώρος κατάλληλα. Σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο, η ταφή πρέπει να γίνεται σε ειδικό χώρο υποχρεωτικά. Αυτός ο χώρος έχει οριστεί να είναι στα β’ κοιμητήρια στον δήμο Σερρών, καθώς εκεί υπάρχει ελεύθερος χώρος» ανέφερε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Ταϊρης στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι των Σερρών, «Επιλογές TV».

Υπενθυμίζεται ότι η Θεσσαλονίκη, οι Σέρρες και περιοχές της Μακεδονίας είναι στο «κόκκινο», ενώ ενδεικτικά μόλις χθες από το σύνολο 3.209 νέων κρουσμάτων, 905 καταγράφηκαν στη Θεσσαλονίκη, 166 στην Πέλλα, 101 στο Κιλκίς και 72 στις Σέρρες.

Η καθημερινότητα των Σερρέων είναι γεμάτη από κηδείες θυμάτων της πανδημίας. Ο Αντιδήμαρχος Σερρών μιλώντας στο ΜEGA, περιέγραψε τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι Σέρρες.

«Έχουν αυξηθεί πάρα πολύ οι θάνατοι στην πόλη και γενικότερα στον δήμο. Επειδή πρέπει να θάβονται όλοι οι νεκροί με λοιμώδη νοσήματα σε ορισμένα σημεία των κοιμητηρίων, για αυτό και εμείς στις Σέρρες ορίσαμε το β΄κοιμητήριο για να θάβονται εκεί πέρα. Έχουμε ανοίξει κάποιους τάφους, οι οποίοι σιγά σιγά δυστυχώς και αρχίζουν και γεμίζουν», ανέφερε.

Δεν επαρκούν τα ψυγεία για τους νεκρούς

Με την Ελλάδα να μετρά καθημερινά χιλιάδες κρούσματα και δεκάδες νεκρούς, πολλά θύματα του κορονοϊού μένουν εκτός ψυκτικών θαλάμων. Ο κ. Νίκος Αγγελέτος, πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Κηδειών Ελλάδος μίλησε στο MEGA για την σοκαριστική πραγματικότητα.

«Τον Μάρτιο όταν ξεκίνησε η έξαρση της πανδημίας, όλοι ζούσαμε χαοτικές στιγμές στη γείτονα χώρα την Ιταλία και έπειτα στην Ισπανία, η Ένωση Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος επειδή γνωρίζει πολύ καλά που πονάει το σύστημα των ψυκτικών θαλάμων ενημερώσαμε τον Υπ. Υγείας. Σήμερα υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχουν επαρκείς ψυχκτικοί θάλαμοι. Έχουμε 90 νοσηλευτικά ιδρύματα, αν βάλατε από 3-4 μέχρι 8 θάλαμοι αντιλαμβάνεστε ότι δεν επαρκούν. Είμαστε όλοι εκτεθειμμένοι απέναντι στον ιό. Υπάρχει νοσοκομείο στο οποίο δεν υπάρχει αυτή την στιγμή ψυκτικός θάλαμος. Υπάρχει και μεγάλη ιδιωτική κλινική στη Θεσσαλονίκη που δεν έχει ψυκτικό θάλαμο. Έχουν έτοιμο το σχέδιο Ξενοκράτης με νταλίκες – θαλάμους».