Quantcast

Σκιάθος: Με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις η τουρίστρια που εκτινάχθηκε από τον αέρα αεροπλάνου - «Σαν να περνάμε το φανάρι με κόκκινο» λέει ο δήμαρχος

Προβληματισμό προκαλούν στις αρμόδιες Αρχές τα δύο ατυχήματα που έχουν σημειωθεί μέσα σε διάστημα λίγων ημερών στον εξωτερικό χώρο του αεροδρομίου της Σκιάθου.

Ο λόγος η πίεση των αερίων που προκαλούν οι τουρμπίνες των αεροσκαφών που προσγειώνονται και απογειώνονται σε πολύ χαμηλό ύψος από την παραλία. Το γεγονός προκαλεί τον θαυμασμό, κυρίως των τουριστών, οι οποίοι σπεύδουν στο σημείο προκειμένου να απαθανατίσουν τη στιγμή.

Αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός μέσα λίγες ημέρες μιας 61χρονης από τη Βρετανία και ενός 79χρονου.

Συγκεκριμένα στις 19 Ιουνίου, ένας 79χρονος άνδρας που κινούνταν στον δρόμο δίπλα από τον αεροδιάδρομο της Σκιάθου, είδε το αεροπλάνο να κατεβαίνει, αλλά εκτίμησε πως θα προλάβαινε να απομακρυνθεί από το σημείο. Επιτάχυνε το βήμα του, χωρίς επιτυχία ωστόσο. Από το κύμα αερίων του αεροπλάνου, ο περιπατητής εκτινάχθηκε στη θάλασσα σε απόσταση 10 μέτρων από το σημείο που βρισκόταν.

Χθες, μια Βρετανίδα υπήκοος ηλικίας 61 ετών, έπεσε στο έδαφος από το πεζούλι που είχε σκαρφαλώσει με σκοπό να βιντεοσκοπήσει από καλύτερη θέση, την απογείωση ενός αεροσκάφους. Τα αέρια την παρέσυραν με αποτέλεσμα να υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Η γυναίκα διακομίσθηκε στο λιμάνι του Βόλου και από εκεί στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται.

Μιλώντας για το συγκεκριμένο θέμα, o δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας υπογράμμισε στο GRTimes πως στο εν λόγω σημείο υπάρχει επαρκής σήμανση που πρέπει να τηρείται από όλους.

«Έχουμε ειδοποιήσει την αρμόδια εταιρεία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο μετά τα ατυχήματα, όμως ο χώρος έχει επαρκή σήμανση προειδοποίησης, ακόμη και φωτεινό σηματοδότη. Ορισμένοι ωστόσο, επιλέγουν να υπερεκτιμούν τις δυνατότητές τους και παραμένουν στο σημείο. Μοιάζει όμως είναι σαν να επιχειρούμε να περάσουμε το φανάρι με κόκκινο» υπογραμμίζει ο δήμαρχος Σκιάθου.

Ο τελευταίος προσθέτει επίσης ότι πολλοί «κάνουν το λάθος και πλησιάζουν πάρα πολύ κοντά στο σημείο από όπου απογειώνεται το αεροπλάνο. Και όταν μιλάμε για άτομα που είναι κάποιας ηλικίας δεν έχουν πολλές δυνάμεις για να ελέγξουν το σώμα τους από το έντονο ρεύμα που δημιουργείται, με αποτέλεσμα να υπάρχει πολύ σοβαρός κίνδυνος να τραυματιστούν».