Quantcast

Σοκ προκαλεί το επίσημο πόρισμα για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας - Eντοπίστηκαν 12 ουσίες

Σύμφωνα με το επίσημο πόρισμα του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, σε θανατηφόρο δηλητηρίαση από τεράστια ποσότητα κεταμίνης, αποδίδεται ο θάνατος της Τζωρτζίνας.

Παράλληλα, ανιχνεύθηκαν 12 ακόμα ουσίες εκτός της κεταμίνης στις τοξικολογικές της 9χρονης Τζωρτζίνας, ενώ ζητείτα άμεσα εκταφή. 

Πιο συγκεκριμένα, σημειώνεται πως ελήφθησαν αίμα και ούρα για τοξικολογική εξέταση από την οποία διαπιστώθηκε στο αίμα η παρουσία κεταμίνης και μεταβολίτη της (norketamine), αλλά και άλλων ουσιών όπως:

-lidocaine,

-prilovaine,

-valproic acid,

-levetiracetam,

-phenoharbital,

-midazolam,

-nordazepam,

-clobazam και μεταβολίτης της (norclobazam).

Σύμφωνα με την έκθεση, ο ποσοτικός προσδιορισμός των ανιχνευθέντων ουσιών στο μεταθανάτιο δείγμα αίματος έδειξε ότι η συγκέντρωση της κεταμίνης ήταν ίση με 6,5 mg/Ml. 

Σύμφωνα με το πόρισμα, στα ούρα ανιχνεύθηκαν πέραν της κεταμίνης οι παρακάτω ουσίες:

-valproic acid,

-levetiracetam,

-phenoharbital,

-paracetamol,

-ibuprofen,

-baclofen,

-temazepam,

-nordazepam,

-clobazam και μεταβολίτη της (norclobazam).

Σημειώνεται πως έχουν ληφθεί από την 9χρονη δείγματα από τον εγκέφαλο και τα σπλάχνα με συσκευή λάρυγγος, ιστοτεμάχια ήπατος, νεφρού και παγκρέατος, καθώς και από τους νεφρούς με τα επινεφρίδια για ιστολογική εξέταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την τελική απόφαση για την εκταφή της Τζωρτζίνας θα την πάρει η αρμόδια ανακρίτρια, αφού διαβάσει το αναλυτικό πόρισμα του ιατροδικαστή. Παράλληλα, το Τμήμα Ανθρωποκτονιών αναμένεται να πάρει στα χέρια του και το πόρισμα του κ. Καρακούκη για τα αίτια θανάτου για τη Μαλένα και την Ίριδα.