Quantcast

Στα beach bar της παραλιακής η υπερμετάδοση κορωνοϊού– Δήμαρχος Αλίμου: Κόλλησαν τουλάχιστον 100 νέοι - ΒΙΝΤΕΟ

Μεγάλη ανησυχία προκαλούν τα κρούσματα κορονοϊού που αυξήθηκαν επικίνδυνα τις τελευταίες μέρες, ειδικά στα νότια προάστια της Αθήνας.

Μεγάλη ανησυχία προκαλούν τα κρούσματα κορονοϊού που αυξήθηκαν επικίνδυνα τις τελευταίες μέρες, ειδικά στα νότια προάστια της Αθήνας.

Συγκεκριμένα στον Νότιο Τομέα σήμερα καταγράφηκαν 252 νέες μολύνσεις, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, να αναφέρει ότι το 66% είναι ηλικίας 15-24 ετών. Υπογράμμισε δε ότι στους δήμους Αλίμου και Γλυφάδας η θετικότητα άγγιξε το 6,1% και 8,4% αντίστοιχα.

Η διασπορά οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε πάρτι που έγιναν τις προηγούμενες μέρες σε γνωστό beach bar της παραλιακής. Χωρίς μάσκες, χωρίς αποστάσεις και χωρίς συναίσθηση του κινδύνου, εκατοντάδες άτομα διασκέδασαν στο πασίγνωστο κλαμπ του Αλίμου. Το πάρτι πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιουνίου με τη συμμετοχή σχεδόν όλων των λυκείων του Αλίμου, χωρίς να τηρηθούν τα στοιχειώδη μέτρα για τον κορονοϊό, ενώ δεκάδες συμμετέχοντες άρχισαν να αποκαλύπτουν στα social media ότι είναι θετικοί στον ιό.

Στο μεγάλο πάρτι που ετοιμαζόταν από τις αρχές Ιουνίου για το τέλος της σχολικής χρονιάς βρέθηκαν μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων. Στα περισσότερα λεωφορεία παρατηρήθηκαν εικόνες συνωστισμού, στο μαγαζί υπάλληλοι και πελάτες δίχως μάσκες και η διασκέδαση και η διασπορά του ιού χτύπησαν κόκκινο...

Το μαγαζί φρόντισε να κρατήσει τους περισσότερους θαμώνες μέχρι πρωίας με φωτορυθμικά, αγαπημένα κομμάτια, ακόμα και χάπενινγκ με πυροτεχνήματα.

Τις επόμενες μέρες, όμως, ορισμένοι από τους μαθητές άρχισαν να παρουσιάζουν τα πρώτα ανησυχητικά συμπτώματα και τα τεστ που έκαναν βγήκαν θετικά. Πολλοί φοβούνται μήπως έχουν νοσήσει και είναι ασυμπτωματικοί με κίνδυνο να μεταδώσουν τον ιό και άλλοι ανησυχούν μήπως εκδηλώσουν τη νόσο μέσα στο επόμενο διάστημα.

 

Δήμαρχος Αλίμου: Κόλλησαν κορωνοϊό τουλάχιστον 100 νέοι

"Υπευθυνότητα απο καταστηματάρχες και πολίτες" ζήτησε ο Ανδρέας Κονδύλης μετά την υπερμετάδοση του κορωνοϊού σε beach bar του δήμου Αλίμου. 

Ο Δήμαρχος Αλίμου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, τόνισε ότι "κόλλησαν κορωνοϊό τουλάχιστον 100 νέοι στο beach bar". 

Η υπερμετάδοση, όπως εξήγησε ο κ. Κονδύλης, οφείλεται "στους χορούς, στους εναγκαλισμούς και στους συγχρωτισμούς", χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, 

Πρόσθεσε ότι γίνονται διαρκείς έλεγχοι, αλλά όπως τόνισε, χαρακτηριστικά, "δεν εναι δυνατόν τα κλιμάκια του δήμου να βρισκονται σε όλα τα καταστήματα έως τα ξημερώματα, ούτε ένας αστυνομικός να βρίσκεται δίπλα σε κάθε πολίτη" 

Διευκρίνισε ότι ο Δήμος, που είναι σε διαρκή επαφή με τους καταστηματάρχες, δεν έχει την αρμοδιότητα να κλείνει καταστήματα. Υπογράμμισε ότι δεν είναι λύση το "λουκέτο" στα καταστήματα της πόλης, διότι οι πολίτες θα επέλεγαν να πάνε σε καταστήμτα άλλης πόλης και τελικά στις πλατείες και τα πάρκα. 

Λύση, σύμφωνα με τον κ. Κονδύλη, είναι η αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων τόσο από τους καταστηματάρχες όσο και απο τους πολίτες.